SUPERSTJERNE: Nicole Scherzinger er ett av Hollywoods heteste navn.
SUPERSTJERNE: Nicole Scherzinger er ett av Hollywoods heteste navn. Foto: Richard Shotwell/AP

Saksøkes av «Pussycat Dolls»-grunnlegger

GOD KVELD NORGE (TV 2): Nicole Scherzinger (43) saksøkes av grunnleggeren av hennes tidligere gruppe, «The Pussycat Dolls».

Det melder flere amerikanske medier, deriblant Insider.

Grunnen skal være at Scherzinger nekter å være med på reunion-turneen til den oppløste popgruppa «Pussycat Dolls», noe som ikke faller i god jord hos grunnlegger Robin Antin.

Mener hun krevde «fullstendig kreativ kontroll»

«Pussycat Dolls» slapp sin første singel «Don't Cha» i 2005 og besto av forsanger Scherzinger, Melody Thornton, Jessica Sutta, Ashley Roberts, Carmit Bacher og Kimberly Wyatt.

POPULÆRE: Pussycat Dolls var en av verdens største pop-grupper.
POPULÆRE: Pussycat Dolls var en av verdens største pop-grupper. Foto: MICHAEL SOHN

I 2010 ble gruppa oppløst etter flere år med stor suksess verden over. I 2019 lanserte de tidligere medlemmene at fansen kunne glede seg til en reunion- turné . Turneen ble midlertidig stoppet grunnet korona-viruset, og ble satt til 2021. Foreløpig er det ingen datoer som er bekreftet, trolig grunnet disse uenighetene.

I følge klagen, som Insider har fått tilgang til, hadde Scherzinger flere krav til reunion-turneen som ikke ble møtt, og som har skapt en strid mellom henne og grunnlegger Antin.

GRUNNLEGGER: Koreografen Robin Antin grunnla Pussycat Dolls i 1995.
GRUNNLEGGER: Koreografen Robin Antin grunnla Pussycat Dolls i 1995. Foto: Isaac Brekken

Antin påstår blant annet at Scherzinger ba om «fullstendig kreativ kontroll og endelig beslutningsmyndighet» over turneen. Artisten skal også ha bedt om en større andel i konsernets forretningsforetak. I følge dokumentene ble det i 2019 avtalt at Scherzinger ville motta 49 prosent av aksjer og fortjeneste fra turneen.

Krever tilbake enorme summer

I 2021 skal Scherzinger ha krevd at kontrakten skulle forhandles om på nytt og at hennes 49 prosent økte til 74 prosent.

GIKK HVER TIL SITT: Gruppa ble oppløst i 2010.
GIKK HVER TIL SITT: Gruppa ble oppløst i 2010. Foto: Evan Agostini

Videre i klagen påstår Antin at «turnédatoene var planlagt, men kan ikke bekreftes på grunn av Scherzingers utpressing». I tillegg krever nå underholdningsselskapet Live Nation tilbake 600.000 dollar som de har investert i prosjektet.

Ingen representanter for Scherzinger har foreløpig kommentert saken.

43-åringen skapte seg et navn som soloartist i bransjen etter bruddet fra «The Pussycat Dolls» i 2010. I dag er hun en av Hollywoods mest kjente profiler, og er blant annet å se som programleder for amerikanske «Maskorama».

Relatert