Wenches gulrotkake i langpanne

Denne saftige gulrotkaken holder seg flere dager i kjøleskap. Serveres her med syltede plommer.

Oppskriften er til en stor langpanne. Oppskriften kan deles på tre og stekes i en stor springform 24-26 cm eller liten langpanne (halv størrelse).

Dette trenger du:

  • 6 store egg
  • 5 dl nøytral olje (rapsolje til baking eller solsikkeolje)
  • 600 g sukker (kan reduseres til 500 g eller 400 g, men blir da en mindre søt kake)
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ss kanel
  • 1 ½ ts muskat, malt/finrevet
  • 1 ss natron
  • 1 ss bakepulver
  • Ca. 700 g hvetemel
  • 800 g revet gulrot
  • 1-2 fint revne epler

Ostekrem:

  • 400 g mykt/romtemperert smør (ikke smeltet)
  • 800 g kremost naturell, myk/romtemperert, eller kremost med appelsinsmak
  • 900 g-1 kg melis, til fyldig krem
  • 1 ½ ss vaniljesukker
  • Eventuelt saft fra ½ sitron eller ¼ ts finrevet frisk ingefær

Slik gjør du:

Ta ut smør og kremost fra kjøleskap i god tid før bakingen, slik at det blir romtemperert. Før du lager deigen, sett stekeovnen på 200 grader. Mål opp alle ingrediensene, riv gulrøtter og epler.

Pisk sammen egg, sukker og olje i en kjøkkenmaskin, til massen blir lys. Sikt inn hvetemel og resten av de de tørre ingrediensene og vend sammen med en slikkepott til en glatt deig. Vend inn revede gulrøtter og epler helt til slutt.

Kle en langpanne med bakepapir og hell i deigen. Stek kaken i varm ovn på midterste rille i 50-60 minutter. Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å stikke en bakepinne/spiss liten trepinne eller en ukokt spagetti midt i kaken. Er pinnen ren/tørr er kaken ferdig, men følger det kakerøre med på pinnen stek kaken noen minutter til, før du sjekker på nytt. Avkjøl kaken i formen.

Glasur:

Rør sammen romtemperert smør og melis. Tilsett romtemperert kremost og vaniljesukker og eventuelt fin revet frisk ingefær og pisk kremen glatt. Bre ostekremen over den avkjølte kaken.

Gulrotkaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet og kan fryses.

Syltede plommer:

Kok opp 5 dl vann eller eplemost, 250 g sukker og eventuelt hel anis og eventuelt splittet vaniljestang. Del plommer i båter (ta ut steinen) og legg plommebåtene på rene varme glass. Hell over den varme laken til plommebåtene er dekket. Sett på lokk. Avkjøl og oppbevar kaldt.