Tapasbord med marinert kylling

Dette er fristende sensommermat for store og små. Marinert kylling serveres med ris, ananas og melon.

Server som på et tapasbord hvor hver og en lager sin egen variant.

Tips: Kylling kan byttes ut med laks stekt i panne eller server både laks og kylling.

Dette trenger du til 4 personer:

Start med å koke ris, les koketips på den risen du velger.

  • 600-700 g kyllingfilet, uten skinn, eventuelt laksefilet

Marinade:

  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss mango chutney eller sweet chili
  • 2 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 dl olje, nøytral
  • Grovmalt pepper

Ananas- og melonsalat:

  • Cantalope melon (eller annen melon)
  • Ananas (helst fersk, men hermetisk uten sukker kan også brukes)
  • 1-2 vårløk, eventuelt 2 ss finhakket rødløk
  • Eventuelt finhakket frisk rød chili
  • 1 ts finrevet frisk ingefær
  • Frisk mynte, eventuelt frisk koriander
  • Saft og skall av 1 lime
  • 2-3 ss olivenolje

Slik gjør du:

Kyllingspiddene kan stekes i stekepanne/grillpanne eller på grill. Brukes trepinner til grilling (åpne varme) legg pinnene i bløt i 30-40 minutter. Skjær kyllingfiletene i strimler og tre på spidd. Ikke tre for tett sammen, la det være ¼-½ cm mellom kyllingbitene (lettere å få dem så vidt gjennomstekt uten at de blir tørrstekt). Rør sammen ingrediensene til marinaden og pensle på kyllingspiddene.

Rens og del melon og ananas i terninger. Finhakk vårløk, eventuelt rødløk, eventuelt chili, finrevet ingefær og frisk mynte eller koriander og bland lett sammen med saft og skall av lime og olje. Stek kyllingspiddene i panne eller på grill. Server med ris og eventuelt en dressing/saus med yoghurt smakt til med sweet chilisaus eller mangochutney, lime og eventuelt frisk koriander.

Relatert