Mormors saftige sjokoladekake
Dette er en favoritt for små og store. Sjokoladekaken serveres med rørte bringebær.
Dette er en saftig, smakfull og mørk sjokoladekake. Holder seg godt i kjøleskapet i 1 ukes tid, blir bare bedre. Kan også fryses.
Når det bakes med syrnet melk blir resultatet best om du bruker natron og ikke bakepulver til hevemiddel.
Dette trenger du:
- 250 g smør
- 4 store egg (6 små egg)
- 400 g sukker
- 450 g hvetemel
- 6 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 3 ts natron
- 6 dl kefir eller kulturmelk (jeg har også bakt denne kaken med yoghurt naturell)
Sjokoladeglasur:
- 200 g mykt smør (ikke smeltet)
- 2 ss kaffe
- 500 g melis
- 2 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Varm stekeovnen til 200 grader.
Smelt smøret. Pisk egg og sukker til lys eggedosis. Vend inn smeltet (lett avkjølt) smør. Sikt det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Vend om med en slikkepott til du har en glatt kakedeig.
Fordel deigen i en bakepapirkledd langpanne. Langpanne 30x40 cm gir lav kake ca. 2 ½ cm høy , steketid ca. 20 minutter. Langpanne 30x30 cm gir en høyre kake 4 ½-5 cm, steketid ca. 30 minutter.
Stek kaken på midterste/nest nederste rille i stekeovnen i 20-30 minutter. Sjekk med en kakenål eller en bit ukokt spagetti at kaken er gjennomstekt, ikke henger deig igjen på nålen. Avkjøl kaken i formen.
Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker til en glatt krem. Smør eller sprøyt glasuren jevnt over avkjølt kake. Dryss eventuelt med kokos eller annen kakepynt og server med rørte bringebær.