Pasta med steinsopp og kantarell

Christer Rødseth elsker pasta. Dette er hans hverdagspasta her servert med stekt sopp.

Dette trenger du til 4 personer:

  • 400 g pasta av typen du selv ønsker
  • 5-6 steinsopp
  • 2 ss solsikkeolje
  • 100-200 g kantarell
  • 2 sjalottløk
  • 2 ss meierismør
  • 1-2 ss olivenolje
  • Ca. 80 gram revet parmesan

Pastavann: Friske urter du har tilgjengelig, gjerne salvie eller estragon. Sitron til smak.

Slik gjør du:

Kok pastaen i godt saltet vann – ta vare på pastavannet! Kutt steinsoppen i passende biter og riv kantarellen i strimler. Skjær sjalottløken i skiver.

Varm en stekepanne med olje og ha i soppen. Når soppen har fått fin, gylden farge, ha i sjalottløken og finhakkede urter. Ha så i kokt pasta rett i pannen før du har i en liten øse med pastavann, revet parmesan og litt sitronsaft. Juster sausen med litt mer pastavann og smør om du vil at den skal være mer «kremete».

Bruk gjerne andre ingredienser en sopp om du vil. Bruk fantasien, tøm kjøleskapet. Konseptet fungerer uansett!

Relatert