Grillet svineribbe og wokede grønnsaker

Skiver av svineribbe kan byttes ut med svinekoteletter eller kyllingfilet.

Dette trenger du til 4 personer:

  • 4 stk svineribbe

Marinade:

  • 3 dl olivenolje, eventuelt rapsolje
  • 1-2 ts honning, eventuelt sweet chilisaus
  • 1 ts dijon sennepsalt
  • Pepper

Wokede grønnsaker:

  • Squash i skiver, brokkoli i buketter, eventuelt blomkål i buketter, små tomater, eventuelt paprika i strimler. Velg det du liker og har tilgjengelig, til sammen ca. 12 dl.
  • 1 løk i båter
  • 1 fedd hvitløk
  • Eventuelt 1 ts finhakket ingefær
  • Olje til steking
  • 2-3 dl eplemost (den uten sukker)
  • Diverse friske krydderurter

Slik gjør du:

Lag marinade og legg kjøttet i en frysepose og hell over marinaden. La kjøttet ligge i marinaden i romtemperatur i ca. 1 time eller i kjøleskapet 2-3 timer. Legges kjøttet i kjøleskapet ta det ut og la det bli romtemperert før grilling.

Grill over rødglødende kull 3-5 minutter på hver side. Eller stek i olje i en stekepanne. La kjøttet hvile på et lunt sted mens grønnsakene stekes.

Del opp grønnsakene. Wok/stek i en varm vid panne under omrøring. Tilsett eplemost og la koke til grønnsakene er møre uten å være overkokt. Tilsett urtekrydder mot slutten. Server kotelettene på en seng av wokede grønnsaker. Tilbehør kan være godt brød med urtesmør eller bakte eller kokte poteter.