Årets Skal vi danse-nykommer: – Planen er en førsteplass

Ole Thomas Hansen (22) er sesongens nye proffdanser.

Tidligere i august ble årets 12 Skal vi danse-deltakere offentliggjort. I tillegg til et nok så nytt dommerpanel – med Morten Hegseth, Merete Lingjærde og Trine Dehli Cleve – er det også én ny proffdanser TV-seerne skal bli kjent med gjennom høsten.

I likhet med fjorårets nykommer Tarjei Svalastog, er også Ole Thomas Hansen fra Kristiansand. Sørlendingene er begge «oppvokst» i samme danseklubb, og kjenner godt til hverandre.

– Det er en ekstra trygghet for meg. Jeg kjenner alle som kom inn som proffdansere i fjor. Og så kjenner jeg Santino (Mirenna, journ.anm) fra før av, sier Hansen til TV 2.

Foto: Espen Solli/TV 2

– Hva tenkte du da du fikk spørsmål om å bli med i Skal vi danse?

– Jeg ble veldig, veldig glad. Men, det var ikke noe sjokk. Jeg var litt i dialog med produksjonen i fjor. Da ble det ikke noe av, fordi jeg skulle begynne å studere. Men jeg tenkte kanskje jeg kom til å bli kontaktet igjen i år. Og det ble jeg, forklarer han.

Underviser i dans

22-åringen studerer ledelse, innovasjon og marked i Harstad. Dette halvåret blir han fjernstudent i Oslo.

Selv om det er to år siden han la opp som proff, har Hansen aldri mistet kjærligheten for dans.

– Jeg startet da jeg var ti år gammel, og holdt på i like mange år. Toppidrettslivet er ikke så mye annet enn akkurat det. Jeg ville gjøre andre ting i livet.

Foto: Espen Solli/TV 2

Etter dansekarrieren fortsatte han med å undervise i dans – både i Kristiansand, Steinkjer og litt i Harstad.

Nå er 22-åringen spent på hvordan det blir å svinge seg på direktesendt TV.

– Dansingen føler jeg meg trygg på. Det er som å sykle. Men, alt med TV er nytt. Jeg tror det blir veldig gøy. Jeg er ikke stressa, bare litt «go'stressa».

– Jeg har alltid tenkt at Skal vi danse er stort, men jeg fikk bakoversveis da det sank inn at jeg faktisk skulle være med. Jeg har nok undervurdert hvor stort det er. Det er ikke skummelt, men jeg kan bli nervøs av og til.

Skryter av partneren

Hansen er storfornøyd med dansepartneren Royane Harkati. Overfor TV 2 røper han at de er i rute til premieren 28. august.

– Royane kan litt dans, men dette er veldig annerledes enn hva hun er vant med. Likevel går treningene veldig fint. Det blir bedre og bedre for hver gang. Jeg tror dette blir kjempebra allerede på premieren.

Foto: Espen Solli/TV 2

På merittlisten har 22-åringen en syvendeplass i ungdoms-VM, tredjeplass i EM og flere NM-titler.

– Planen er en førsteplass i Skal vi danse, avslutter Hansen og ler.

Se Skal vi danse-premieren lørdag 28. august klokken 19:30 på TV 2 og TV 2 Play.

Relatert