Henrik Elvestad gjør TV 2-comeback: – Mange lever ut havarerte idrettskarrierer gjennom barna sine

GOD KVELD NORGE (TV 2): Nå skal komikeren parodiere en rekke idrettsforeldre i sin nye humorserie.

Vi så ham nylig som programleder på Discovery i forbindelse med OL i Tokyo. Nå vender Henrik Elvestad tilbake til TV 2 med humorserien «Idrettsforeldre» – en såkalt «mocumentary» som komikeren er helt sikker på at vil treffe mange.

– Gjenkjennelsesfaktoren er nok stor. Det er mye kjærlighet og folk som vil barna sine deres beste, men så er det jo noen som står i det for egen vinning også, slik det jo gjerne er, sier Henrik Elvestad (48) til God kveld Norge.

Han viser til de mange mødrene og fedrene som tilbringer timer på sidelinja eller tribunene når deres håpefulle utøver sin idrett.

– Jeg tror mange foreldre har lett for å tråkke litt i fella og forsøke å leve ut sine havarerte idrettskarrierer gjennom barna, mener han.

Se klipp fra den helt nye serien i videovinduet øverst.

Var mye sinna

Inspirert av disse, og med en liten klype egne erfaringer, har Elvestad skapt syv fiktive karakterer, spilt av ham selv, som man følger gjennom serien.

– Ja, det er litt meg i mange. Så er jeg jo ekstra glad i fotball, så fotballfaren som aldri gir opp, han ligger mitt hjerte nær, forteller komikeren.

I virkeligheten har Elvestad ikke bare fulgt sine to døtre fra sidelinja i håndball, tennis og ridning – han har også vært fotballtrener en periode.

– Vi var fem foreldre som ledet 47 ti år gamle jenter. Det ble mer slått hjul enn spilt fotball, og vi skulle ikke ha fløyte. Da var jeg mye sinna, humrer han.

Voldsom tilrettelegging

Komikeren mener å ha sett en utvikling blant idrettsforeldrene fra 80-tallet og frem til i dag.

– Idretten har fått så veldig høy status, man vil at barna skal lykkes, og tilrettelegger noe voldsomt. Særlig ser vi det i de ressurssterke miljøene, som for eksempel hos en alpint-pappa på Oslo vest, mener han.

Han ønsker først og fremst at folk skal le av serien, men håper jo samtidig at skråblikket på idrettsforeldrene kan være en liten påminner:

– Det må ikke bli så seriøst at man fratar gleden i det barna driver med, sier Elvestad.

«Idrettsforeldre» kommer på TV 2 og TV 2 Play i høst.

Relatert