RETTENS VEI: Oslo Tinghus, her avbildet om natten. Foto: Frode Sunde / TV 2
RETTENS VEI: Oslo Tinghus, her avbildet om natten. Foto: Frode Sunde / TV 2

Artisten skambanket NRK-ansatt – nå utsettes rettssaken på ubestemt tid

17. og 18. august skulle det bli kjendistungt i Oslo tingrett. Nå utsettes rettssaken.

Ifølge tiltalen var den norske artisten i 20-årene psykotisk da han gikk til angrep på artistkollegaen utenfor NRK på Marienlyst i Oslo.

Hendelsen skjedde 24. januar 2020. I rettsdokumentene står det at slåssingen skal ha skjedd «uten rimelig foranledning» på NRKs eiendom.

Fornærmede, som er i 40-årene, har også et ansettelsesforhold i statskanalen.

Brudd og skader

Tiltalte skal ha slått og/eller sparket fornærmede, og påført han brudd i venstre kinnben.

Skaden var så omfattende at han måtte operere inn en titanplate. Fornærmede skadet også en følelsesnerve i ansiktet.

Personen var sykemeldt i flere måneder etter voldshendelsen. I tiltalen er skadene beskrevet som «betydelig/uhelbredelig».

I etterkant av voldshendelsen brukte artisten sosiale medier til å spre opp til flere trusler mot fornærmede, hvor han blant annet skrev at han skulle finne ham og banke ham igjen.

GAMLE BYGG: Norsk Rikskringkasting (NRK) holder til på Marienlyst. Snart skal de flytte til Ensjø i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB
GAMLE BYGG: Norsk Rikskringkasting (NRK) holder til på Marienlyst. Snart skal de flytte til Ensjø i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB

To dager i retten

Rettssaken skulle startet 17. august klokken 09.00, og ifølge berammelsen vare til 16.00. Det var satt av like mange timer 18. august.

God kveld Norge har snakket med kommunikajonsansvarlig ved Oslo tingrett, som bekrefter at rettssaken er utsatt. Han sier også at en ny hovedforhandling foreløpig ikke er berammet.

Forsvarer Ida Andenæs, ved Elden advokatfirma, sier hun og klienten ikke ønsker å snakke med pressen før etter at rettssaken er ferdig. Hun forklarer dog at rettssaken er utsatt på grunn av korona-relaterte årsaker.

Bistandsadvokat Mathias Gebremichael, ved advokatfirmaet Arktis, har foreløpig ikke svart på våre forespørsler.

Relatert