Joakim Kleven skriver norsk Skal vi danse-historie – dette er årets deltakere

Influenseren blir den første til å danse med en partner av samme kjønn.

Årets Skal vi danse-deltakere ble tirsdag denne uken offentliggjort under en lasering på Operahuset i Bjørvika i Oslo.

I fjor ble paralympics-utøveren Birgit Skarstein (32) historisk som den første deltakeren i rullestol. I år er det influenseren Joakim Kleven (28) som skriver norsk Skal vi danse-historie.

Han skal nemlig svinge seg på parketten med en mannlig dansepartner.

TV 2s programdirektør, Kathrine Haldorsen, er glad for å endelig kunne avsløre årets 12 deltakere.

– I år er vi stolte av at vi kan by på et dansepar bestående av to menn som skal danse sammen. Skal vi danse skal være mer enn «bare» et underholdningsprogram. Vi ønsker også å representere mangfold og bane vei for toleranse, sier hun til TV 2.

– Vi er utrolig glade for at Joakim Kleven og hans dansepartner Benjamin Jayakoddy har vært pådrivere for at vi i år får vårt første mannlige dansepar i Skal vi danse.

Se intervju med alle deltakerne i videovinduet øverst i saken.

Se alle deltakerne her:

Joakim Kleven (28) - influenser

28-åringen har vært en del av TV 2-dokuserien Bloggerne, hvor han har delt både privatlivet og jobben som regissør og fotograf med TV-kameraene gjennom tre sesonger. Kleven er også kjent fra TV 2-serien Sophie Elises verden.

Han sto bak blant annet Aftenposten-serien Sweatshop, hvor også venninne og influenser Anniken Jørgensen deltok.

Denne høsten skal han, som den første i i Skal vi danse-historien, svinge seg på parketten med en av samme kjønn – Benjamin Jayakoddy.

– Jeg har drømt om å være med på Skal vi danse helt siden jeg var liten og så Katrine Moholt vinne mot Guri Schanke i finalen. Jeg er «hardcore» Skal vi danse-fan. Jeg har virkelig hatt lyst til å danse med en mann. Jeg føler det er det mest naturlige for meg å gjøre, sier Kleven til TV 2 og innrømmer at han er overlykkelig over å ha fått Jayakoddy som partner.

 Foto: Espen Solli
Foto: Espen Solli

For 28-åringen faller det naturlig å skulle danse med en mannlig partner, ettersom hans fremtidige livsledsager kommer til å være en mann.

– Jeg håper folk stemmer og heier på oss fordi vi er flinke, men jeg synes jo det er på tide at to av samme kjønn danser på Skal vi danse. Det er nesten litt rart at det ikke har skjedd før nå. Å få lov til å være den første som gjør det er en seier i seg selv, sier Kleven, og skyter samtidig inn at han er singel.

Anniken «Annijor» Jørgensen (25) - influenser

25-åringen fra Solbergelva driver bloggen Annijor, og har blitt kjent for det norske folk gjennom seks sesonger av TV 2s Bloggerne.

Jørgensen deltok på Farmen kjendis tidligere i år, hvor hun tok seg helt til finaleuken.

Da hun fikk tilbud om deltakelse Skal vi danse, var ikke 25-åringen i tvil. Men, det var derimot hennes nære og kjære.

– Folk rundt meg har sagt: «Anniken, du kan jo ikke danse. Du har ikke rytme. Hva skal du på det dansegulvet å gjøre?» Det synes jeg nesten er litt deilig, for da skal jeg vise dem at jeg kan danse, sier hun til TV 2.

Jørgensen er glad for å dele Skal vi danse-opplevelsen sammen med sin gode venn, Joakim Kleven.

– At Joakim skal være med på denne reisen er ... jeg ble så glad. Det kunne ikke blitt bedre. Jeg begynte nesten å gråte da jeg fant ut av det.

 Foto: Espen Solli
Foto: Espen Solli

Øyvind «Vinni» Sauvik (45) - artist

I fjor tok Sauvik en førsteplass i TV 2s populære Kompani Lauritzen – nå begir han seg ut på parketten. 45-åringen takket ja til deltakelsen rett og slett fordi de to siste årene har vært litt kjedeligere enn vanlig.

– Jeg er vant til sceneskrekk og prestasjonsangst. At det skjer noe. At det er forventninger og press i livet. Men i de siste to årene ... det er samme greia. Sitter i studio og tenker på låter og melodier. Det har vært jævlig kjedelig.

Sauvik innrømmer at de fleste av hans nærmeste lo da han fortalte om deltakelsen. Selv er han spent på hva høsten vil bringe.

– Det er noe av det skumleste jeg kunne tenke meg, og da tenker jeg at da må man jo gjøre det. Det er de kjipe tingene som er redd for som man må prøve på. Det er da det skjer noe.

 Foto: Espen Solli
Foto: Espen Solli

Slik blir danseparene:

 • Santino Mirenna og Anniken Jørgensen
 • Benjamin Jayakoddy og Joakim Kleven
 • Bjørn Wettre Holthe og Elin Ørjasæter
 • Tarjei Svalastog og Siri Avlesen-Østli
 • Catalin Mihu og Iselin Guttormsen
 • Philip Raabe og Maren Lundby
 • Helene Spilling og Simon Nitsche
 • Maria Lie Ramella og Alejandro Fuentes
 • Ewa Trela og Magnus Moan
 • Lillian Aasebø og Dennis Vareide
 • Rikke Lund og Øyvind «Vinni» Sauvik
 • Ole Thomas Hansen og Royane Harkati

Royane Harkati (28) - artist

Drammenseren og influenser Royane debuterte som artist i 2019, og var nylig en av delfinalistene i Melodi Grand Prix med sangen «Circus».

Selv om selskapsdans er helt nytt for 28-åringen, har hun tidligere danset både hiphop og streetdance.

– Hva vil du se på som din største utfordring?

– Standarddansene kommer jeg til å finne mest utfordrende. Nettopp på grunn av holdningene og teknikk. Det er så mye teknikk. Men jeg trenger for så vidt å fikse litt på holdningen min, så jeg ser frem til det, sier hun og ler.

 Foto: Espen Solli
Foto: Espen Solli

Elin Ørjasæter (59) - dosent, forfatter og samfunnsdebattant

Ørjasæter har vært kommentator og skribent i flere av Norges største aviser. 59-åringen underviser i personalledelse på Høyskolen Kristiania, og har tidligere sittet i Kringkastingsrådet.

Nå undrer hun seg over hvorfor hun takket «ja» til en deltakelse i Skal vi danse.

– Det hender jeg våkner klokken fem om natten og lurer på hva jeg har gjort. Men, jeg fyller 60 og dette er min siste sjanse til å bli skremt i form.

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått fra dine nærmeste om deltakelsen?

– Ingen synes det er en god idé, utenom den ene svigerdatteren min. Så jeg klamrer meg til henne. Mannen min sier han skal sitte med en stor pute, sitte alene på hytta og klamre seg til bikkja. Han er litt usikker på om han tør å se første sending.

 Foto: Espen Solli
Foto: Espen Solli

Siri Avlesen-Østli (37) - TV 2-anker

I likhet med ovennevnte har også TV 2-profilen Avlesen-Østli deltatt i en Kompani Lauritzen-finale. 37-åringen har jobbet i TV 2 siden 2012, og har lenge hatt en hemmelig drøm om å delta i danseprogrammet.

– Jeg har hatt lyst til å være med i mange år. Men jeg har ikke turt å si det til noen. Ikke til mannen min en gang, sier 37-åringen og ler.

Selv om hun ser på Øyvind «Vinni» Sauvik som en tøff konkurrent, er det viktig for Avlesen-Østli å komme lenger TV 2-kollega Simon Nitsche (28).

– Du og Simon møtes som konkurrenter. Er det en intern konkurranse også?

– Det er klart det er det. Hvis Simon sier noe annet, så lyver han. Det er viktig å slå han. Men hvis han er bedre enn meg, så skal jeg stå i det. Så vi får se hvem som er best, sier hun lurt.

 Foto: Espen Solli
Foto: Espen Solli

Simon Nitsche (28) - sportsanker i TV 2

Nitsche har vært sportsanker i TV 2 siden 2018. Til tross for at han ikke har noen danseerfaring, tror Nitsche at jobben som anker på direktesendt TV kan hjelpe ham.

– Sportsnyhetene er live, så jeg har i hvert fall trening på livesendinger. De minuttene man har, at det gjelder å bruke de så godt som mulig. Der har jeg fått noen teknikker for å holde nervene under kontroll. Så det tror jeg blir min styrke.

28-åringen er klar på hva han tror blir det mest utfordrende.

– Det å huske koreografi og holdning ... der har jeg en utfordring, har mamma sagt. Det å huske alt og klare å få det ut når det gjelder.

 Foto: Espen Solli
Foto: Espen Solli

Iselin Guttormsen (34) - sexolog og influenser

Guttormsen ble for alvor kjent da hun deltok i den 12. sesongen av Bloggerne. Gjennom fire sesonger har 34-åringen vist frem familielivet, influenserlivet og jobben som sexolog.

Hun takket «ja» til deltakelsen med skrekkblandet fryd.

– Det krever så ekstremt mye av alle parter. Både meg som deltaker og familien min, barna og samboer. Jeg tenkte: «Har jeg tid til dette her?», men samtidig ... jeg blir spurt om å være med på Skal vi danse for søren, sier hun og fortsetter:

– Jeg tror min største fordel er at jeg gir litt f. Jeg er ikke redd for å drite meg ut, så jeg kan slå meg ganske løs.

 Foto: Espen Solli
Foto: Espen Solli

Maren Lundby (26) - skihopper

Lundby tok sin første verdenscupseier i 2016 – ni år etter debuten. I 2018 tok hun sitt første OL-gull i Peyongchang.

Nå bytter Gjøvik-jenta ut de tunge og lange hoppskiene med nette dansesko.

– Jeg har en litt annerledes sesong i år hvor jeg ikke hopper så mye på sommeren. Jeg gjør veldig mye fysisk trening og har behov for å gjøre litt andre aktiviteter. Jeg har slitt litt med skader, så da blir det mye trening her i Oslo. Så hvorfor ikke Skal vi danse i tillegg?, sier den olympiske mesteren.

– Jeg tror det er perfekt for meg akkurat nå, her jeg er i karrieren.

 Foto: Espen Solli
Foto: Espen Solli

Alejandro Fuentes (33) - artist

Fuentes ble kjent for det norske folk da han sang seg inn nordmenns hjerter i den tredje sesongen av Idol i 2005.

Nå går han inn for å vinne hele Skal vi danse.

– Jeg sa det til dansepartneren min Maria. Vi skal gå inn for å vinne. Vi skal øve mer enn alle andre, og gjerne dobbelt så mye. Jeg har ingenting annet å gjøre, vi skal bare øve ... vi skal komme langt, håper jeg.

33-åringen venter sitt tredje barn sammen med kona Christina Kobbeltvedt Fuentes i januar 2022.

– Jeg synes det er det kjipeste med denne opplevelsen. Nå har vi vært mye sammen i sommer og hele korona-året. Man blir mer knyttet og vant til å være mye hjemme med ungene, så jeg synes det er litt vanskelig.

 Foto: Espen Solli
Foto: Espen Solli

Magnus Moan (37) - tidligere kombinertløper

Moan avsluttet karrieren i 2019 med 16 medaljer fra OL og verdensmesterskap. Tobarnsfaren ser på deltakelsen som en spennende utfordring, og avslører at han fant den store kjærligheten på dansegulvet.

– Min danseerfaring er relativt laber. Jeg har alltid likt å danse og røre meg. Når jeg er på fast og ute, i hvert fall i min tidligere karriere, så var det litt mer ut på dansegulvet, sier han, og fortsetter:

– Jeg traff kona mi på dansegulvet, og der sto vi og dansa swing ut i de sene nattetimer. Vi er glade i å danse begge to.

 Foto: Espen Solli
Foto: Espen Solli

Dennis Vareide (31) - youtuber

Sammen med Preben Fjell ble Vareide kjent gjennom YouTube-kanalen «Prebz og Dennis». I ettertid har 31-åringen deltatt i blant annet Farmen kjendis og Kjendis søker kjæreste.

Selv om han ikke tvilte på å takke «ja» til deltakelsen, sammenligner han det med å hoppe ut av et fly – uten fallskjerm.

– Jeg liker å sette meg selv langt utenfor komfortsonen. Og dette er så langt unna man kommer. Jeg tror jeg heller hadde hoppa i fallskjerm, og lært meg å ta på meg fallskjermen mens jeg stuper nedover mot min sikre død. Så dette blir spennende!

 Foto: Espen Solli
Foto: Espen Solli

Den 17. sesongen av Skal vi danse har premiere lørdag 28. august på TV 2 og TV 2 Play.

Relatert