Kjempetabbe i Cannes – vinneren avslørt etter språkproblemer

Språkproblemer gjorde at vinneren av den prestisjetunge Gullpalmen ble avslørt for tidlig.

Lørdag kveld var det duket for den ærverdige prisutdelingen under filmfestivalen i Cannes. Norske Renate Reinsve tok til tårene da hun vant prisen for beste kvinnelige skuespiller, men det regissør Spike Lee som stjal overskriftene.

Lee er president i festivaljuryen, og ble tidlig under utdelingen bedt om å lese opp vinneren av beste mannlige skuespiller. Det meste av utdelingen i Cannes foregår på fransk, et språk amerikaneren Lee tydeligvis ikke behersker.

Etter først å ha bedt Spike Lee om å lese opp vinneren på fransk, gjentok programlederen spørsmålet på engelsk.

– Can you tell me which prize is the first prize?, spurte programlederen, med henvisning til at prisen for skuespiller er den første prisen som deles ut.

– Yes, I can, svarte Lee, før han kunngjorde at den franske thrilleren «Titan» vant Gullpalmen – den mest prestisjetunge prisen som skal spares til slutt.

– Nei, vent!, svarte programlederen, men skaden var allerede skjedd.

Tabben førte til både roping og forvirring i salen. Filmens regissør Julia Ducournau kom ikke opp på scenen for å motta prisen, og en tydelig forvirret programleder forsøkte å spøke vekk hendelsen.

Caleb Landry Jones vant prisen for beste mannlige skuespiller, og ble gratulert av en pinlig berørt Spike Lee.
Caleb Landry Jones vant prisen for beste mannlige skuespiller, og ble gratulert av en pinlig berørt Spike Lee. Foto: Eric Gaillard/REUTERS

Under resten av utdelingen kunne man se en tydelig fortvilet Lee sitte med hodet i hendene.

På slutten av sendingen ble «Titane»-seieren bekreftet, og Ducournau er den andre kvinnelige regissøren som har vunnet Gullpalmen gjennom tidene.

Relatert