STØTTE: Britney Spears mottar støtte fra fans over hele verden.
STØTTE: Britney Spears mottar støtte fra fans over hele verden. Foto: Chris Pizzello

Britney-fansen raser

GOD KVELD NORGE (TV 2): Dommeren ga blankt nei på et tidligere krav hvor popstjernen ønsket å bli fri fra farens kontroll. Det reagerer fansen på.

Rettsdokumentene fra Los Angeles Superior Court som ble offentliggjort onsdag, viser at dommer Brenda Penny har avvist anmodningen fra Britney Spears om å fjerne faren, James Spears, som verge for hennes liv og formue, skriver Variety.

Dette er et tidligere krav som ble fremmet i november i 2020, litt over syv måneder før Britneys eget vitnemål i retten i forrige uke. I denne nye saken foreligger det ingen dommeravgjørelse.

– Britney Jean Spears er helt ute av stand til å administrere sine økonomiske ressurser eller motstå svindel eller unødig innflytelse, heter det i dokumentene Deadline har fått tilgang til.

Reagerer

På sosiale medier florerer det med meldinger om den mye omtalte saken, og fansen er ikke blid med dommerens avgjørelse.

Flere trekker inn saken til Bill Cosby (83), som samme dag som Spears fikk avslag, ble sluppet ut av fengsel.

Komikeren ble i 2018 dømt til mellom tre og ti års fengsel for å ha dopet ned og voldtatt en kvinne i 2004. Onsdag kveld klokken 20.30 norsk tid, ble han sluppet ut fra et fengsel i Collegeville utenfor Philadelphia i delstaten Pennsylvania.

– Bill Cosby er en fri mann, men vi kan ikke befri Britney fra lenkene som binder henne, og som hindrer henne i å kontrollere sin egen kropp? Hva pokker er galt med rettssystemet vårt, skriver en på Twitter.

– Fy søren, de avslo Britney Spears på samme dag som Bill Cosby ble fri, skriver en annen.

Den 31 år gamle artisten Iggy Azalea er også en av dem som har uttrykt sin mening på Twitter.

– Det er grunnleggende menneskelig anstendighet å i det minste fjerne en person fra Britneys liv, som hun selv sier har misbrukt henne. Dette burde vært forbudt, skriver hun.

Videre forteller artisten at hun husker oppførselen til Britneys far da de jobbet sammen i 2015.

– Jeg vil støtte henne og fortelle verden at hun ikke overreagerer, og hun lyver heller ikke. Jeg så at hun ikke fikk lov til å gjøre de mest grunnleggende tingene, som å velge hvor mange brus hun ville drikke.

Omstridt dokumentar

Det er ikke bare selve vergemålet som har fått massiv oppmerksomhet det siste året.

Dokumentarfilmen «Framing Britney Spears», har fått fansen til å rase mot både formynderiet og faren, som ikke stilte opp i den New York Times-produserte filmen. Artisten medvirket heller ikke til dokumentaren om henne.

Dokumentaren bygger også på #FreeBritney-bevegelsen, hvor fansen mener Spears er fange i eget hjem.

Popstjernen har ikke gitt noen formell uttalelse, men postet følgende tekst i et innlegg på Instagram:

– 2021 er definitivt mye bedre enn 2020, men jeg visste aldri at det skulle bli som dette!!! Så mange dokumentarer om meg i år, med andres syn på livet mitt. Hva kan jeg si? Jeg er dypt smigret!!!!

I en tidligere versjon av denne saken ble det ikke presisert at det var et eldre krav som ble avslått i retten. Dette er nå tydeliggjort.

Relatert