EKSKJÆRESTER: Justin Timberlake og Britney Spears er ekskjærster, her fra en basketballkamp i 2002, da de fortsatt var kjærester. Foto: TOM MIHALEK / AFP)
EKSKJÆRESTER: Justin Timberlake og Britney Spears er ekskjærster, her fra en basketballkamp i 2002, da de fortsatt var kjærester. Foto: TOM MIHALEK / AFP)

Støtter ekskjæresten: – Det er ikke rettferdig

Flere har tatt til sosiale medier for å vise støtte til Britney Spears etter at hun snakket til retten om vergemålsstriden, deriblant hennes ekskjæreste Justin Timberlake.

Natt til torsdag snakket Britney Spears til retten om den omstridte vergemålstriden.

I kjølvannet av dette, har flere kjendiser publisert støtteerklæringer til Spears.

Justin Timberlake, Spears' ekskjæreste, er en av dem. Etter at dokumentaren om vergemålet «Framing Britney Spears» ble publisert i februar, beklaget Timberlake til Spears for ting han sa og gjorde etter bruddet med henne, som flere mente satte Spears i et dårlig lys.

Natt til torsdag skriver Timberlake på Twitter: «Etter det vi så i dag, så bør vi alle støtte Spears. Det som skjer med henne nå er ikke rettferdig, uavhengig av hva som har skjedd i fortiden. Ingen kvinne bør noensinne bli nektet å bestemme over egen kropp.»

Videre skriver Timberlake at han og hans kone, Jessica Biel, sender sin «kjærlighet og støtte til Spears», og at de håper at retten og familien hennes «gjør det riktige», og lar Spears leve slik som hun ønsker.

Støtte

Timberlake var ikke alene om å kommentere saken. Mariah Carey skriver: «Vi elsker deg, Britney. Vær sterk!»

Popsanger Halsey skriver at hun håper Spears slipper unna det «misbrukende systemet», noe hun mener Spears «fortjener mer enn noe annet».

– Faen ta alle som tror de har rett til å kontrollere et individs reproduktive helse, skriver Halsey videre.

Også Khloé Kardashian, kjent fra realityserien «Keeping Up with the Kardashians», støtter Spears.

– Ingen bør bli behandlet på denne måten. Vær strek, du fortjener bedre, skriver hun.

Vergemål

The New York Time, som sto bak den mye omtalte dokumentaren «Framing Britney Spears», har fått tilgang til flere rettsdokumenter i tvisten mellom Britney og faren.

Der kommer det frem at Britney ved gjentatte anledninger skal ha forsøkt å komme seg ut av vergemålet.

– Hun er «lei av å bli utnyttet», det er hun som jobber og tjener pengene mens alle rundt henne får lønn fra henne, heter det i dokumentene.

Så tidlig som i 2014 skal Britney ha stilt spørsmål ved hvorvidt faren burde og kunne styre over henne. Hun skal blant annet ha vist til hans angivelige alkoholproblemer.

Saken er til behandling i en domstol i Los Angeles i USA.

Relatert