PROGRAMLEDERDEBUT: Marit Bjørgen skal lede Landskampen på TV 2 i høst.
PROGRAMLEDERDEBUT: Marit Bjørgen skal lede Landskampen på TV 2 i høst. Foto: Helene Kjærgaard Sviland/TV 2

Marit Bjørgen blir «Landskampen»-programleder

Skidronningen var med som deltaker i fjor. I år går Marit Bjørgen inn i programlederduoen for TV 2-programmet «Landskampen».

«Landskampen» er programmet hvor norske og svenske idrettshelter kjemper mot hverandre i knalltøffe øvelser.

Sammenlagt står det nå 1-1 etter at Norge vant første sesong og Sverige slo tilbake i sesong 2.

Til høsten er det klart for den tredje sesongen av TV 2-programmet. Denne gangen inntar skidronning Marit Bjørgen (41) programlederrollen, side om side med den svenske skilegenden Gunde Svan (59).

Svan var også var svenskenes representant i fjorårets programlederduo sammen med Petter Northug.

PROGRAMLEDERDUO: Marit Bjørgen skal lede programmet sammen med svenskenes Gunde Svan, som også ledet programmet sammen med Petter Northug i fjor.
PROGRAMLEDERDUO: Marit Bjørgen skal lede programmet sammen med svenskenes Gunde Svan, som også ledet programmet sammen med Petter Northug i fjor. Foto: Helene Kjærgaard Sviland/Espen Solli/TV 2

Sommerfugler i magen

Dette blir Bjørgens debut som programleder, og skidronningen innrømmer at hun er spent, men klar for utfordringen.

– For meg er dette en ny rolle på en ny arena, og i tillegg til at jeg gleder meg stort så kjenner jeg så klart på sommerfugler i magen. Men dét tenker jeg er en god ting, og som gjør at man blir ekstra skjerpet og fokusert. Akkurat som i idretten gjelder det også i denne rollen å være «på» og levere der og da, sier Marit Bjørgen i en pressemelding.

Nå ser hun fram til å komme i gang med opptakene, som skal foregå på Oscarsborg festning i Drøbaksundet i Oslofjorden i sommer.

– Jeg føler at «Landskampen» er et program som passer meg godt, og så føles det jo trygt og godt å vite at jeg får en rutinert programleder som Gunde Svan ved min side, sier Bjørgen.

NY ARENA: Innspillingen av Landskampen skal foregå på Oscarsborg i Drøbaksundet i sommer.
NY ARENA: Innspillingen av Landskampen skal foregå på Oscarsborg i Drøbaksundet i sommer. Foto: Jan-Petter Dahl/TV 2.

– Spesiell plass i norske folks hjerter

TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen gleder seg stort over å få med Bjørgen på laget.

– Å få tidenes vinterolympier på laget er noe vi i TV 2 rett og slett føler oss svært beæret over! Men Marit Bjørgen er mer enn en fantastisk idrettsutøver, hun har også egenskaper som gjør at hun vil fungere utmerket i rollen som programleder for «Landskampen», sier Haldorsen i pressemeldingen og utdyper:

– Hun har en personlig varme som gjør at hun skaper trygghet blant menneskene rundt seg, hun er genuint interessert i folk og så har hun veldig mye kunnskap fra sin idrettsbakgrunn, som er midt i blinken med tanke på nettopp «Landskampen». Marit har en spesiell plass i det norske folks hjerter, og til høsten skal seerne få henne hjem i stua. Det gleder vi oss til!

DELTAKER: Bjørgen deltok i fjorårets program, hvor nordmennene tapte.
DELTAKER: Bjørgen deltok i fjorårets program, hvor nordmennene tapte.

Samtidig kan ikke Bjørgen love at hun alltid kommer til å være hundre prosent nøytral etter så mange år med konkurranse mot nabolandet.

– Det må vel vært lov til å ta litt parti, ler programlederdebutanten.

Bjørgen var selv deltaker i fjorårets sesong av Landskampen, sammen med blant annet Martin Johnsrud Sundby, Ingrid Landmark Tandrevold og Tarjei Bø .

«Landskampen» kan du se på TV 2 og TV 2 Play i høst. Se tidligere sesonger på TV 2 Play her.

Relatert