Emma Ellingsen har gjennomført en kjønnskorrigerende operasjon: – Trenger ro og fred

Etter ti måneder med utsettelser har influenseren blitt kjønnsoperert.

19-åringen gjennomførte en kjønnskorrigerende operasjon på Rikshospitalet i mai.

Hun skulle egentlig vært operert i august 2020, men på grunn av korona ble dette utsatt.

– Operasjonen har gått bra. Dette var etterlengtet, nå trenger jeg ro og tid til å komme meg igjen, sier hun til God kveld Norge.

Hun ønsker også å rette en takk til alle som har støttet henne på veien.

Ellingsens manager, Tone Christensen, siier at operasjonen var vellykket.

– Nå bruker hun dagene til å komme seg 100 prosent tilbake i en normal hverdag, og samler krefter med familien på Nøtterøy. Emma setter pris på å få fred og ro i denne perioden.

19-åringen la ut følgende post på Instagram torsdag ettermiddag:

En lang reise

Ellingsen er født med navnet Tobias, men endret dette til Emma i ung alder.

Hun begynte den kjønnskorrigerende reisen med pubertetsutsettende tabletter, og da hun fylte 16 år startet hun med kvinnelige hormontilskudd.

Influenseren gjestet God kveld Norges studio i august i fjor, i forbineldse med deltakelsen i TV 2 Play-serien Bloggerne. Da forklarte hun hvordan forventningene var til den korrigerende operasjonen.

– En slik operasjon er en stor påkjenning på kroppen og psyken. Jeg går inn dit helt frisk også kommer jeg ut og kan ikke gå på en uke, forklarte Ellingsen.

Vært åpen

Ellingsen er født med et annet kjønn enn det hun identifiserer seg med, og har fortalt om dette i flere TV-programmer, deriblant Født i feil kropp fra 2014.

Hun var kun 15 år da TV-seerne ble kjent med henne i dette programmet, og dokumentaren endte med å vinne en Gullrute-pris.

Dette er ikke den eneste gjeve prisen hun har blitt hedret med de siste årene, i 2018 ble hun kåret til «årets influenser» på Kjendisgallaen.

Hun har vært svært åpen om hele prosessen, og på Instagram og YouTube blir hun hyllet for å normalisere det å ikke kjenne seg igjen i sitt bilogiske kjønn.

På Instagram har hun over godt over 700.000 følgere, og på YouTube har hun 425.000 abonnenter og rett i underkant av 30 millioner avspillinger.

Hun har også høstet ros for boken «Emma», hvor hun åpenhjertig fortalte om det å være født i feil kjønn. VG ga boken terningkast fire og kalte den «banebrytende».

Relatert