ÆRE: Susann og Julius Goksør Bjerkheim er klar for kamp.
ÆRE: Susann og Julius Goksør Bjerkheim er klar for kamp. Foto: Marit Aspen, Nordisk Film og TV

Dette er årets deltakere i «Familiens ære»

GOD KVELD NORGE (TV 2): Det er duket for sesong to av konkurranse-realityen «Familiens ære» på NRK.

Kjente idrettsprofiler skal igjen prøve seg på ulike aktiviteter og konkurranser for å forsvare familiens ære sammen med barna sine.

Det var VG som først omtalte saken.

Tidligere alpinist Kjetil André Aamodt er programleder også for sesong to av «Familiens ære».

God kveld Norge har snakket med familien Goksør Bjerkrheim, som består av tidligere håndballspiller Susann og sønnen Julius, hvor sistnevnte er mer enn klar nok for kamp.

KLARE FOR KAMP: Susann og Julius Goksør Bjerkheim er klare for Familiens Ære.
KLARE FOR KAMP: Susann og Julius Goksør Bjerkheim er klare for Familiens Ære. Foto: Marit Aspen / Nordisk Film TV

– For min del er det en veldig kul opplevelse. Jeg får møte nye mennesker og mimre litt, forteller han før mamma skyter inn:

– De får lytte til oss gamle erfarne som skravler og skryter av gamle røverhistorier, ler hun.

Stand in

På grunn av en ryggskade hos Julius, har de fått med seg en stand-in, og det er ingen ringere enn lillebror Jonatan.

– Han er med i tilfelle det er øvelser som kan ødelegge ryggen min, forklarer Julius.

Mamma forteller videre at de ikke skal gå ut derfra med en skadet rygg, men med gode opplevelser.

– Jeg har ikke trent eller trimmet noen ting som helst, men jeg tenker at dette er lek. Jeg gir det jeg har, men det er morsomt å være med, forklarer Susann.

– Men jeg får litt kjeft av Julius, ler hun.

I år er det disse idrettsprofilene som skal kjempe mot hverandre:

DELTAKERNE: I år er det disse familiene som skal kjempe om ære. F.v.: Quincy og Leon Douglas, Sahra og Thea Hausmann, Julius og Susann Goksør Bjerkrheim, Geir og Victoria Gulliksen, Henrik og Frode Hagen – og Jan Åge og Markus Fjørtoft. Foran: Programleder Kjetil André Aamod
DELTAKERNE: I år er det disse familiene som skal kjempe om ære. F.v.: Quincy og Leon Douglas, Sahra og Thea Hausmann, Julius og Susann Goksør Bjerkrheim, Geir og Victoria Gulliksen, Henrik og Frode Hagen – og Jan Åge og Markus Fjørtoft. Foran: Programleder Kjetil André Aamod Foto: Cato Ingebrigtsen, Nordisk Film TV/NRK

Leon (20) og Quincy (45) Douglas

Denne duoen er kjent for sine prestasjoner innen sprint. Quincy er tidligere springer og har sanket inn både NM-gull og forbedret Norgesrekorden på 400 meter flere ganger. Den siste rekorden hans sto uslått i hele 17 år.

Leon har blitt trent av faren sin de siste ni årene og har medaljer fra både junior- og ungdomsmesterskap. Han er også en av forfatterne bak boka «Osloeventyr».

Markus (27) og Jan Åge (54) Fjørtoft

Jan Åge startet sin senior-karriere i fotball som 17 åring i IL Hødd, og har vært spiss for flere klubber i Norge, Østerrike, England og Tyskland. Totalt har han spilt 71 landskamper for Norge og scoret 20 mål i landslagskarrieren.

Sønnen Markus spilte collegefotball da han tok master i økonomi på Duke Univercity i USA. Han har også spilt for klubber i SKottland og New Zealand. 27-åringen har også sin egen podkast som heter «Bropod».

Victoria (29) og Geir (61) Gulliksen

Familien Gulliksen har en gård i Lier, ved Drammen, der de driver med sprangridning på toppnivå. Geir har hele 11 kongepokaler og har deltatt i både EM, VM og OL. I fjor vant han også sin første verdenscupseier.

Victoria har fikk tredjeplass under Norway Grand Prix 2011 og har deltatt i flere internasjonale mesterskap tidligere. Nå kjemper hun og faren om den norske plassen i OL i Japan 2021.

Julius (17) og Susann (50) Goksør Bjerkrheim

Susann har spilt hele 296 landskamper og var kaptein for det norske håndballandslaget. 50-åringen har medaljer fra både OL, VM og EM. I fjor deltok hun i sang-konkurransen «Maskorama» på NRK.

Hun har tidligere spilt for klubber som Bækkelaget og Nordstrand. Hennes sønn, Julius, spiller også for Bækkelaget nå, og går på Wang toppidrett. Tidligere spilte han på Nordstrand hvor hans lillebror Jonatan spiller nå.

Thea (17) Kyvåg og Sahra (48) Hausmann

Thea og Sahra er det eneste familie-laget som representerer to idretter i årets sesong av «Familiens ære». Sarah har spilt håndball på Bækkelaget og har spilt 92 landskamper. Hun har vunnet både EM og VM da hun spilte på det norske landslaget.

Datter Thea spilte tidligere både håndball og fotball, men da hun startet på Wang toppidrett valgte hun å satse på fotball. Hun har som 13-åring avgjort en Norway cup og fikk LSK til cupfinalen i 2020.

I desember i fjor debuterte hun også i Champions League.

Henrik (17) og Frode (46) Hagen

Frode var proffspiller for håndball i utlandet i flere år og har blitt både spansk, tysk og norsk mester. Til sammen har han 188 kamper for det norske landslaget i håndball.

Sønnen Henrik går på toppidrett ved Drammen videregående skole og har spilt på U-landslaget. Han har spilt håndball for det lokale laget Konnerud i flere år, og da var pappa Frode trener.

Nå spiller 17 år gamle Henrik for ROS hvor han er en av de yngste på laget.

Relatert