Pride-overraskelse: – Latt oss inspirere av kongen

Årets Pride-feiring i hovedstaden blir halvveis digital og halvveis stedelig. Arrangørene avslører at de har lært én ting av landets monark.

Rohan Sandemo Fernando er kommunikasjonsansvarlig for Oslo Pride. Han forklarer at det ikke blir et vanlig Pride-tog lørdag 26. juni.

– På grunn av Covid-situasjonen vil vi i 2021 ikke kunne gjennomføre paraden i sin tradisjonell form. Vi lover likevel et arrangement som vier rom til både fest og protest, og skaper synlighet og liv i bybildet, samtidig som vi ivaretar smittevern, sier han til God kveld Norge.

Kongen som inspirasjon

Fernando ønsker å holde noen detaljer skjult, men kan komme med en liten avsløring:

– Uten å røpe for mange detaljer kan vi si at vi har latt oss inspirere av Kongen på 17.mai, sier han, og hinter trolig til kongefamiliens biltur på nasjonaldagen:

– Vi oppfordrer publikum til å holde øyne og ører åpne, og følge med på vår digitale sending som følger paraden!

Digitalt

Han viser til strømmen som skal sendes på oslopride.no 26. juni. Den samme dagen vil også en gjeng samles i «Pride Park», midt i Spikersuppa i Oslo.

Dette blir et slags festivalområde med flere scener, matservering og barer. Der vil det også være en storskjerm hvor man kan følge paraden.

– I tillegg samarbeider vi med en rekke ulike serverings- og utesteder, som vil fungere som offisielle Oslo Pride Venues. Disse vil også sende våre digitale sendinger på skjermer i sine lokaler.

Relatert