Bestemors rabarbrakake

Dette var en av bestemors favorittdesserter. Serveres lun med iskrem, pisket krem eller vaniljesaus.

Rabarbra kan byttes ut med skrelte pærer eller epler i tynne båter. Oppskriften er til en langpanne. Fin å fryse eller dele med nabo eller familie.

Dette trenger du:

  • 8 egg
  • Ca. 500 g sukker (kan reduseres til 400 g, for de som ønsker bruke mindre sukker)
  • 2 ½ dl flytende Melange*
  • 7 dl kefir
  • Ca. 1 liter/500 g hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 2 ts natron
  • 1 ss vaniljesukker (bestemor brukte 1-2 ts vaniljeekstrakt)
  • 1-1 ½ liter renset rabarbra (eller pærer/epler)
  • Sukker og eventuelt kanel til dryss

Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 190 grader. Kle en langpanne med bakepapir.

Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett flytende Melange og kefir. Bland sammen det tørre og sikt inn i deigen og vend om til en glatt deig. Fyll i bakepapirkledd langpanne og fordel over biter av rabarbra, eventuelt skrelte epler eller pærer i båter. Dryss over sukker og kanel (litt mer sukker til rabarbra enn til epler/pærer).

Stek på midterste rille i varm stekeovn i 40-45 minutter. Bruk en kakestikke/pinne eller rå spagettipinne for å sjekke at kaken er gjennomstekt. Henger det deig igjen på pinnen stek noen minutter ekstra.

Server lun med iskrem, pisket krem eller vaniljesaus.

*I samarbeid med produktplassering