TIX tok sjansen: – Det låt akkurat som det skulle

Andreas «TIX» Haukeland tok av seg brillene og viste frem tics under lørdagens finale. Til slutt kom han også med en hilsen til publikum.

TIX, Andreas Haukeland (28) var nummer 22 ut i årets Melodi Grand Prix-finale. Totalt er det 26 låter i finalen.

Under opptredenen tok han av seg solbrillene. Mens han hadde de av, kunne man tydelig se at han hadde ryktninger i ansiktet.

– Det låt akkurat som det skulle, og det er ingenting jeg føler jeg skulle gjort annerledes. Nå skal jeg gjøre det jeg kan best, bære hele festen i green room, sier TIX til det oppmøtte pressekorpset like etter opptredenen.

Har Touretts

I et innlegg på Instagram, lagt ut etter at finalen var i gang, sa han at han kom til å ta av seg brillene under finalelåta.

28-åringen har tidligere vært åpen om sin Tourettes-diagnose, og tics som inntreffer ved denne sykdommen, beskrives blant annet som plutselige og hurtige, ufrivillige bevegelser.

– Hvis noe kan gå galt i kveld, er det nok her. Når jeg tar av brillene på scenen ser jeg ingenting, og jeg mister kontrollen over musklene i ansiktet, inkludert halsen og stemmebåndet. Jeg skal vise den største svakheten jeg kunne gjort på en scene, istedenfor å skjule den. Det tror jeg kommer til å være til hjelp/trøst/inspirasjon for mange der ute, skriver han.

Stemmen virket likevel ikke berørt av stuntet.

– Ikke alene

I slutten av saken kom han også med en hilsen til publikum.

– Husk folkens, dere er ikke alene, sa han.

TIX med slutt-hilsen

I innlegget han skrev på Instagram, takket han for tilliten han er gitt som Norges representant i MGP:

– Jeg vil lære folk å ta eierskap over personligheten og alt det unike ved deg. Det er kanskje det sterkeste budskapet jeg kan formidle her i Eurovision, skriver han.

Videre sier han at han gleder seg til å komme tilbake til Norge når MGP-eventyret snart er over.

Relatert