Kremet salat med kylling og pesto
Dette er en mettende salat med saftig kylling og smak av vår.
Denne salaten kan lages med pasta, gjerne fullkornspasta, linser/bønner eller med kokte norske poteter.
Dette trenger du:
Til 4-5 personer
- 200-250 g ukokt pasta eller 10-12 poteter (antall avhengig av størrelse) eller 3-4 dl hermetiske bønner (linser hell av laken og skyll)
- 2–3 stk kyllingbryst
- Tomater
- Reddikerog/eller agurk
- 2-3 gode håndfuller ruccolasalat eller grovkuttet salat
- Ca. 125 g revet hvit ost
- 1–1 ½ dl pesto laget med basilikum eller persille (se egen oppskrift)
- 2 dl kesam, yoghurt eller lettrømme
Slik gjør du:
Stek kyllingbrystene i stekepanne med litt olje og eventuelt friske urter, 2-3 minutter på hver side. Etterstek i varm stekeovn 125 grader i 10-15 minutter. Steketid er avhengig av hvor tykke kyllingbrystene er.
Kok pasta eller poteter i saltet vann. Skyll pasta i kaldt vann og la renne av seg. Poteter dampes tørre og avkjøles litt før de brukes i salaten.
Bruk ferdig pesto elles lag selv. Bland pesto lett sammen med litt lettrømme/yoghurt/kesam. Smak til med salt og pepper.
Del grønnsakene i biter/båter/strimler. Anrett på porsjonstallerken sammen med poteter eller pasta og kylling skåret i skiver/strimler. «Ringle» over dressing.
Pesto
- 1-2 ss pinjekjerner (stekt lett i panne) kan sløyfes ved allergi
- Bladene fra 1 liten potte basilikum eller persille, eventuelt en blanding av andre friske krydderurter
- Eventuelt 1 fedd hvitløk
- 1 ½ -2 dl olivenolje
- 1-2 ss revet smakfull hvit fast ost (parmesan)
Rist/stek pinjekjerne i en stekepanne til de er gylne uten å bli brune. Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding. Spe med olje i en tynn stråle. Tilsett revet ost helt til slutt. Smak til med salt.
Tips: Pesto kan oppbevares i kjøleskapet i et tett glass 8-10 dager.