Slik blir 17. mai-feiringen på TV 2

Gjengen i «God 17. mai Norge» byr på et variert program på nasjonaldagen.

Mandag er Norge igjen pyntet til landets store fest-dag 17. mai!

Også i år har pandemien lagt en demper på feiringen av nasjonaldagen, men det er ingen grunn til panikk dersom du ikke har lagt like store planer som tidligere år.

TV 2 disker nemlig opp med feststemning hele dagen. Under kan du lese hva kanalen har å by på.

Start dagen med «God 17. mai Norge»

Denne dagen har Vår Staude, Peter Bubresko, Cathrine Fossum, Wenche Andersen og Finn Schjøll fra God morgen Norge inntatt Operataket, tatt på seg finstasen og åpner ballet med en fem timer lang sending i programmet «God 17. mai Norge».

HIPP HURRA: God 17. mai Norge er klare for å gi nordmenn skikkelig 17. mai-stemning.
HIPP HURRA: God 17. mai Norge er klare for å gi nordmenn skikkelig 17. mai-stemning. Foto: Espen Solli

– Det er utrolig koselig å få kunne være med å bidra til ekte 17. mai-stemning i en tid som er krevende og annerledes for oss alle. Jeg elsker 17. mai, og griner når jeg hører barnekorps, og ser glade barn, sier programleder Cathrine Fossum til TV 2, og forsikrer om at dagen skal feires på beste måte uansett utfordringer.

Info om programledernes bunader og drakter

Programlederne bærer følgende bunader og festdrakter på bildet:

Wenche: Øst-Telemark

Cathrine: Vestfold

Peter: Jubileumsdrakten for Oslo

Vår: Beltestakk

– Selv om barnetogene ikke går som vanlig, får vi både besøk av barnekor og Hans Majestet Kongens Garde. Det kommer til å bli 17. mai-fest fra Operataket, uansett hvordan været blir!

Tettpakket program

I programmet får seerne bli med på kongefamiliens feiring av nasjonaldagen, samt nordmenn som av ulike grunner feirer i utlandet denne dagen.

I tillegg kommer flere celebre gjester på besøk, som blant annet statsminister Erna Solberg og kulturminister Abid Raja.

Bestevennnene Jon Niklas Rønning og Maria Mena forteller hvorfor 17. mai er deres favorittdag, og Keiino gjør noe helt unikt og byr på en ny versjon på norsk og samisk av «Nordmannen» (også kjent som «Mellom bakkar og berg»).

ANNERLEDES: Som i fjor blir det også i år en litt annerledes nasjonaldag, men dagen skal feires uansett.
ANNERLEDES: Som i fjor blir det også i år en litt annerledes nasjonaldag, men dagen skal feires uansett. Foto: Truls Aagedal / TV 2

Ulrikke Brandstorp gjør en nydelig versjon av «Ja, vi elsker», Terje Sporsem gir oss norgeshistorien på sin helt spesielle måte, Filip Ingebrigtsen kommer på besøk og orkesteret og mannskoret fra den norske operaen gir oss Griegs «Landskjenning».

I tillegg blir det innslag fra Svanesjøen på Operataket, Blåsemafiaen spiller sammen med Sondrey og Raylee, og sist men ikke minst kommer Hans Majestet Kongens Garde på besøk.

Dette skjer mellom 13.00-16.00

TV 2 og Nyhetskanalen sender samme program mellom kl. 13.00 til kl.16.00, og skal blant annet følge kongefamilien tett.

Historiker og forfatter Trond Norén Isaksen kjenner kongefamilien godt og kommenterer live under sendingen fra studio.

Kanalen vil også følge 17. mai-feiringen flere steder i landet utover dagen.

Relatert