Wenches pizzasnurrer

Denne deigen kan brukes som utgangspunkt til både salt og søt gjærbakst.

Ønsker du søte snurrer, erstatt kjøtt og tomatfyllet med vaniljekrem og eventuelt rosiner og kanel. Oppskriften gir ca. 30 stykker.

Allergier: Til de med melkeallergi, sløyf osten i fyllet eller bruk ost som tåles. Ønsker du å lage glutenfrie pizzaboller, halver oppskriften og bruk glutenfritt mel.

Tomatsaus med skinkefyll kan erstattes med pesto.

Dette trenger du:

Deig:

  • 14 dl hvetemel (begynn med 900 g)
  • 50 g gjær (fersk gjær eller tørrgjær)
  • 6 dl fingervarm blanding av vann og melk (kan også bruke bare vann)
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning eller sukker
  • 1 dl flytende Melange (eventuelt flytende Melange uten melk)*

Tomatsaus:

  • 250 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 finhakket løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 2 ss flytende Melange*
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 finhakket paprika
  • 1 boks (ca. 300 g) knuste/hakkede hermetiske tomater
  • ½ ts sukker eller honning
  • 2-3 ts tørket oregano/pizzakrydder/basilikum
  • Salt, pepper
  • 3-4 dl finrevet hvit ost til fyll og dryss

Slik gjør du:

Deig: Ha alt det tørre i en bakebolle til en kjøkkenmaskin. Smuldre i fersk gjær eller dryss i tørrgjær. Tilsett salt, honning/sukker og elt til en glatt deig, 10-15 minutter til deigen slipper bakebollen. Tilsett flytende Melange i en tynn stråle mens maskinen går. Når all Melange er tilsatt, øk hastigheten og elt videre i 2-3 minutter. Dekk til bakebollen og la deigen heve ca. 1 time.

Lag kjøttsaus mens deigen heves. Surr finhakket løk , finhakket hvitløk og kjøttdeig/karbonadedeig i flytende Melange i varm stekepanne. Tilsett tomatpuré og la en steke et par minutter før finhakket paprika tilsettes, sammen med hermetiske tomater og krydder. Kok opp og la sausen trekke i 15-20 minutter uten lokk. Smak eventuelt til med mer krydder, salt, pepper og eventuelt 1-2 ts balsamicoeddik.

Ta deigen ut på et melet bakebord og del den i to. Kjevle ut hver del til et rektangel ca. 30x40 cm. Smør over kjøttsausen, dryss over litt av den revede osten. Rull fast sammen og skjær i tykke skiver og sett på bakepapirkledd stekebrett. Dryss over resten av den revede osten. Dekk til og la etterheve 40-45 minutter.

Stek i varm stekeovn 220 grader på midterste rille i 12-15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Avkjøl på rist. Egner seg godt til frysing.

*I samarbeid med produktplassering