De beste boblene til 17. mai

Snart er det 17. mai, og vinkjenner Liora Levi har funnet frem det hun hevder er de beste boblene til feiringen - både med og uten alkohol.

Snart er den store dagen her! Og er det én dag i løpet av året man virkelig kan ta på seg spanderbuksene, så er det 17. mai.

Liora Levi har undersøkt Vinmonopolets vinlister og kommer her med sine tips til de beste boblene til 17. mai - både med og uten alkohol!

Se hele innslaget fra God morgen Norge i videovinduet over!

Basis= finnes på de alle fleste Vinmonopol.
Bu= Bestillingsutvalget. Varen kan finnes på enkelte pol, men må som regel bestilles fra Vinmonopolet på nett eller i butikk.

1: Pedregosa MI Pet Nat 2020, Catalonia, Spania, kr 199,90 (bu)
Pet-Nat er en lett musserende vin som ofte er litt sløret og ikke helt klar.

Liora Levi sier: – Ikke noe å bekymre seg for, dette er ofte spennende matviner. Intense fruktaromaer med sødmefulle tropiske toner. Noe appelsin og mango, melon og gul fersken. Gjør seg til det meste på 17. mai-buffeten.

2: J. Laurens La Matte Crémant de Limoux, Languedoc, Frankrike, kr 200,- (bu)
Crémant er musserende vin laget på samme måte som i Champagne, men fra andre steder i Frankrike, forklarer Levi.

– Dette er som regel prisgunstige alternativer til storebror fra Champagne. Frisk aroma av stenfrukt og blomster. Saftig og frisk i munnen med toner av epler, fersken og lett kremet munnfølelse. Balansert sitrus og syrefrisk finish med hint av brioche, forklarer vineksperten.

3: Alfred Gratien Brut Classique, Champagne, Frankrike, kr 480,70 (bu)
– Dette er en mindre kjent produsent som lager nydelige champagner. Intense aromatiske dufter av epler og sitrus med innslag av brødbakst. Saftig og ren i munnen med grønne friske epler, urter, noe hvite blomster, lime og mineralsk lang finish med innslag av boller og brøddeig. Finnes også på magnumflaske. Must have på 17. mai! Aperitiff, skalldyr, fisk, koldtbord, en champagne som passer til alt, sier Levi om denne.

4: Louis Roederer Brut Premier, Champagne, Frankrike, kr 489,90 (basis)
– Louis Roederer leverer alltid topp kvalitet som er konsistent år etter år. Dette er det trygge kjøpet som finnes på alle de største polene. En frisk og fruktig champagne som har dette typiske gjærbakstpreget, smaker rent av sitron, lime og med et innslag av hvite blomster. Lang saftig ettersmak og som jeg skrev over - ja, takk, champis til alt, forteller vinkjenneren.

5: Alkoholfritt til 17. mai: J Gasco Lemonade, Piemonte, Italia, kr 22,10 (basis)
– Denne har en frisk og saftig smak av solmodne sitroner som matcher både koldtbord og skalldyr, er Levis anbefaling.

Liora Levi har denne gangen også tatt med ekstra anbefalinger som ikke ble vist på TV, to tips til de som vil utvide Pet Nat-horisonten sin:

6: Phaunus Pet Nat 2017, Portugal, kr 229,90
Litt samme stil som Pedregosa MI Pet Nat.

7: OMA Pet Nat 2020, Østerrike, kr 199,90
Litt syrligere stil, knusk tørr og super til skalldyrfatet. Denne er laget av Ole Martin Alfsen fra 4 stjerners middag.

Relatert