Slik taklet The Voice-Maria Petra nervene: – Espen vet nok ikke dette

Maria Petra Brandal (21) syntes det var skummelt å synge på direktesendt TV. For å holde seg rolig hadde hun ett spesielt ess i ermet.

Fredag kveld gikk den første livesendingen av stabelen i The Voice, hvor fire deltakere måtte forlate konkurransen.

Blant de som gikk videre var 21 år gamle Maria Petra Brandal fra Horten. Hun sang Prince sin låt, Nothing Compares 2 U, til dommernes store begeistring.

Da Brandal gjestet God morgen Norge mandag, innrømmer hun at det var skummelt å skulle synge på direktesendt TV.

I de tidligere programmene har opptredene til deltakerne vært gjort i opptak.

– Det var ekstremt skummelt og rart. Det var noe helt annet med mye mer øving og terping. Også var det mye mer fokus på å se i kamera, forteller hun.

– Men det gikk jo bra! Jeg prøvde bare å tenke at det var en generalprøve, sier hun, som ikke har noe live-erfaring fra tidligere.

Se hele intervjuet med Brandal, øverst i saken.

SKUMMELT: Maria Petra Brandal syntes det var skummelt å opptre under den første direktesendte sendingen av The Voice. Foto: God morgen Norge/TV 2
SKUMMELT: Maria Petra Brandal syntes det var skummelt å opptre under den første direktesendte sendingen av The Voice. Foto: God morgen Norge/TV 2

Utradisjonelt triks

Til tross for nerver i høyspenn, så det tilsynelatende ut som Brandal hadde stålkontroll over situasjonen. Det har hun en spesiell forklaring på.

– Jeg prøvde egentlig bare å tenke på mamma. At Espen Lind var mamma. Da var det litt mindre skummelt, forteller hun.

– Vet Espen Lind om dette?

– Nei, det tror jeg ikke, ler hun.

Brandal valgte Espen Lind (49) som sin mentor, da hun rørte alle med sin egenskrevne låt Lonely under blindaudition.

Dagen etter blindaudition, gikk låten hennes rett til topps på Spotify sin Norway Viral 50-liste. Så langt har låten blitt spilt av over 3,5 millioner ganger. Det gjør Brandal stolt og sjokkert.

– Jeg er veldig stolt over den og synes det er veldig stas, men jeg klarer ikke helt å skjønne det. Jeg klarer ikke sette meg inn i hvor mye det er, sier hun.

Sa nei – så snudde hun

Da Brandal var yngre, hadde hun i lang tid lyst til å melde seg på The Voice. Hennes mor satt derimot foten ned, og sa nei.

Det er hun glad for i dag.

– Jeg skjønner godt hvorfor hun sa nei. Man burde ha et bilde av hvem man er, før man blir med på noe sånt. Så jeg la tanken fra meg, men så begynte folk rundt å mase om at jeg burde bli med. Da sa jeg nei til dem, helt til jeg en dag tenkte: Nå må du bare gå utenfor komfortsonen og kjøre på.

Det har også hennes mentor oppfordret henne til å gjøre.

– Han sier at jeg bare må være meg selv, ikke gjøre som alle andre og ikke tenke som alle andre. Bare kjøre mitt eget løp, sier hun.

Brandal skal opptre igjen i den tredje liverunden av The Voice, som sendes på TV 2 fredag 14. mai.

Se The Voice fredager fra klokken 20.00 på TV 2 og når du vil på TV 2 Sumo.

Relatert