HOVER INN: Jay-Z har solgt store deler av Tidal.
HOVER INN: Jay-Z har solgt store deler av Tidal. Foto: Greg Allen

Milliardavtale for Jay-Z

GOD KVELD NORGE (TV 2): Superstjernen Jay-Z har tjent godt på investeringen i musikktjenesten Tidal. Nå har han solgt store deler av selskapet.

Det er firmaet Square, eid av Twitter-sjef Jack Dorsey, som har kjøpt en større eierandel i musikkstrømmetjenesten.

I følge TMZ havnet prisen på 350 millioner dollar, som tilsvarer rundt 2,9 milliarder kroner. For denne prisen skal Square og Dorsey ha fått 80 prosent eierandel i Tidal, som igjen tilhørte selskapet til Jay-Z.

Får med seg Jay-Z på laget

Selv om superstjernen nå har solgt for millioner av dollar, går han inn i styret i Square for å bistå med videre utvikling av musikktjenesten.

PARTNERE: Jack Dorsey og Jay-Z er gode venner, både på businessfronten og privat. Nå har Dorsey sikret seg at Jay-Z blir med videre på Tidal-eventyret.
PARTNERE: Jack Dorsey og Jay-Z er gode venner, både på businessfronten og privat. Nå har Dorsey sikret seg at Jay-Z blir med videre på Tidal-eventyret. Foto: JIM WATSON, ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ

Dette er ikke første gang rapperen har tjent store summer fra investeringen i Tidal, i 2017 solgte han 33 prosent til selskapet Sprint, summen er ikke kjent.

Kjent strømmetjeneste

Jay-Z lanserte Tidal i 2015 og fikk flere kjente artister med seg på laget, inkludert kona Beyonce og stjerner som Rihanna, Kanye West, Madomma, Alicia Keys, Calvin Harris og Chris Martin.

I dag har strømmetjenesten brukere i mer enn 56 land, men har slitt med å konkurrere med Spotify og Apple.

Det er ikke bare investering i musikkbransjen som gjør at den verdenskjente rapperen hover inn. 51-åringen er også involvert i motebransjen og eier blant annet et sportsmanagementfirma. Han har også aksjer i flere store firmaer rundt om i verden.

I 2019 meldte Forbes at Jay-Z hadde blitt den første rapperen til å bli dollarmilliardær.

Relatert