NOMINERT: Kygo er nominert i to kategorier i sjangeren «dans/elektronika»
NOMINERT: Kygo er nominert i to kategorier i sjangeren «dans/elektronika» Foto: Christopher Polk

Kygo nominert i to kategorier i «Billboard Music Awards»

GOD KVELD NORGE (TV 2): Bergensgutten Kyrre Gørvell-Dahll (29) er nominert i den gjeve prisutdelingen.

Helt siden 90-tallet har «Billboard Music Awards» delt ut priser til verdens mest suksessfulle artister. Det er et titalls ulike kategorier og spekteret går helt fra «toppartist» til «topp gospelalbum».

Gørvell-Dahll, som har gjort stor internasjonal suksess med sine tropiske EDM-låter helt siden 2016, er i år nominert i to kategorier:

– «Topp dans/elektronika Artist». Her konkurrer han mot store navn som The Chainsmokers, Lady Gaga og Marshmello.

– «Topp dans/elektronika Album». I denne kategorien er han nominert med albumet «Golden hour». Albumet har superhits som «Lose Somebody», som Kygo har sammen med OneRepublic, og «Higher Love» med Whitney Houston. I samme kategori er Gryffin nominert med «Gravity», Lady Gaga med «Chromatica» og Kylie Minogue med «Disco».

Kygo har vært nominert før

29-åringen har vært nominert flere ganger tidligere. Han ble for første gang nominert i 2017, med albumet «Cloud Nine». I 2018 ble han nominert med albumet «Stargazing» og med låta «It Ain't me» med Selena Gomez.

I 2018 ble han for første gang nominert i kategorien «Topp dans/elektronika Artist», som han også konkurrerer i i år. I tillegg ble han nominert med albumet «Kids in love».

LAS VEGAS: Her er Kygo avbildet på Billboard Music Awards i 2018.
LAS VEGAS: Her er Kygo avbildet på Billboard Music Awards i 2018. Foto: STEVE MARCUS

I 2019 ble han igjen nominert i kategorien «Topp dans/elektronika Artist» og «Topp dans/elektronika Album». I begge kategorier stakk The Chainsmokers av med seieren - som han også konkurrerer mot i år.

Låta «Higher Love» med Whitney Houston, som er en del av albumet han nå er nominert for, ble han nominert for i fjor. Dog uten å stikke av med seieren.

Bergensgutten har altså vært blant finalistene i en årrekke uten å nå helt til topps i prisutdelingen.

«Billboard Hot 100»

Finalistene plukkes ut basert på flere faktorer: antall musikkavspillinger på streaming-tjenester, antall radio-avspillinger, konserter og sosialt engasjement. De samme faktorene utgjør den mye omtalte «Billboard Hot 100».

Listen oppdateres ukentlig er derfor til enhver tid en god indikasjon på hvilke låter som mest populære. Listen har eksistert mye lenger enn prisutdelingen, og har helt siden 50-tallet vært den mest anerkjente rangeringen av populærmusikk.

Relatert