Den spanske komikeren var kjent under navnet «El Ristas» i hjemlandet. Oversatt til norsk betyr det «Fniseren»
Den spanske komikeren var kjent under navnet «El Ristas» i hjemlandet. Oversatt til norsk betyr det «Fniseren» Foto: Skjermdump/Youtube

Mannen med verdens mest kjente latter er død

Den spanske komikeren, Juan Joya Borja (65), døde på sykehus onsdag.

Komikeren, som også var kjent under navnet «Spanish laughing guy», eller «El Ristas» («Fniseren») i hjemlandet, ble verdenskjent på grunn av sin smittende latter.

Han døde på sykehus onsdag, ifølge BBC som siterer lokale medier. Dødsårsaken er ikke kjent, men han har hatt helseproblemer det siste året, og måtte blant annet amputere et bein.

I Spania var han kjent gjennom programmer på nasjonalt TV, men etter et klipp gikk viralt i 2014, begynte folk å lage humoristiske klipp ned bildet av ham og latteren hans.

Det berømte klippet er fra programmet Ratones Coloraos, og Borja forteller om problemene han støtte på som kjøkkenhjelp. Klippet er imidlertid tekstet på mange språk som om han ler av alt fra dype politiske spørsmål, til teknologiske nyvinninger.

De fleste kjente kanskje ikke Borjas navn, men mange kjenner han som «The spanish laughing guy» fra såkalte memes på sosiale medier.