Ørret servert med sandefjordsmør
Kjenn smaken av vår med ørret servert med sandefjordsmør, agurksalat og poteter.
Kok poteter i vann tilsatt rikelig med dill og grovt salt. Hell av vannet og damp godt. Vend eventuelt inn smeltet smør tilsatt finhakkede urter.
Sandefjordsmør
- 2 dl fløte
- 200 g smør i terninger
- Salt, pepper, saft fra sitron
- Eventuelt 2-3 stk sukkerkorn
- Finhakket dill, persille eller gressløk
- Eventuelt 2-3 dråper saft fra sitron
Slik gjør du:
Kok opp fløte og la trekke til den blir litt fyldig. Trekk kasserollen vekk fra platen og pisk/rør inn en og en bit av smøret/smøret smelte inn i sausen før neste bit tilsettes. Bør ikke koke. Smak til.
Agurksalat
- 1 slangeagurk
Lake:
- ¼ dl vann
- ½ dl sukker
- ½ dl hvitvinseddik/eplecidereddik (7 prosent)
- Salt, pepper
Slik gjør du:
Skyll agurken. Høvle agurken i tynne skiver med hjelp av en ostehøvel. Dryss med litt salt. Etter 5-6 minutter klem ut væske. Lag lake, avkjøl og vend inn i agurken.
Ørret i skiver (laks kan brukes)
Kok opp rikelig med vann. Beregne 2 ss salt pr liter vann. La fisken trekke rett under kokepunktet i 6-8 minutter, tiden avhengig av tykkelsen på skivene. La fisken renne av seg før servering.