KJENT FJES: Joe Rogan er kjent som både MMA-utøver og komiker. )
KJENT FJES: Joe Rogan er kjent som både MMA-utøver og komiker. ) Foto: Ronald Martinez

Delte vaksineskepsis i en av verdens største podkaster

Joe Rogan (53) sier at friske, unge mennesker ikke burde ta korona-vaksinen. Dette skaper enorm debatt i USA.

I «The Joe Rogan Experience», som ifølge The New York har over 190 millioner nedlastninger per måned, sier hovedpersonen at friske unge mennesker ikke bør ta korona-vaksinen.

Dette er en uttalelse som står i kontrast til de aller fleste troverdige folkehelseråd, og har derfor skapt en mediestorm i USA.

Kontroversiell

Joe Rogan er alt fra komiker, MMA-profil til podkaster. Vaksineekspert er han derimot ikke, og derfor mener fansen at han ikke burde uttalt seg om dette.

Det er særlig følgende uttalese han får kritikk for:

«Stort sett så tror jeg det er trygt å vaksinere seg, men hvis du er 21 år og spør meg om du skal vaksinere deg, så sier jeg nei.»

«Hvis du er en sunn, ung person som spiser godt og trener hele tiden, så tror jeg ikke du trenger å bekymre deg for dette.»

«Begge mine barn har hatt viruset. Det var ingenting! Jeg hater å si dette hvis noen har barn som døde på grunn av viruset, jeg er veldig lei meg for det og jeg undergraver ikke det. Jeg kan likevel si at min personlige opplevelse, med tanke på at begge barna mine hadde korona, var at de ikke ble nevneverdig syke. Et av barna fikk hodepine, det andre barnet var litt uggen i noen dager.»

REAGERER: Anthony Fauci poengterer at Rogan tar feil.
REAGERER: Anthony Fauci poengterer at Rogan tar feil. Foto: Alex Wong

Anthony Fauci (80) regnes som USAs fremste smittevernekspert og jobber for Det hvite hus. Han har uttalt seg om Rogans påstander.

Til NBC sier han at rådene til MMA-profilen ikke stemmer, og at unge mennesker absolutt burde vaksinere seg.

Får støtte

CNN forklarer at Rogan er en av de best betalte podkast-profilene i verden.

Spotify kjøpte rettighetene til podkasten for over 100 millioner dollar i 2020. Flere amerikanske medier hevder at podkasten har flest lyttere på hele Spotify.

Administrerende direktør i Spotify, Daniel Ek (38), fortsetter markedsføringen av deres veldig kjente podkast-vert.

Da Bloomberg ba Ek uttale seg om Rogan, svarte han svært unnvikende:

– Det jeg vil si er at vi har 8 millioner skapere, og hundrevis av millioner produkter på Spotify. Vi har en innholdspolicy, og vi fjerner produkter som bryter den.

Episoden, som ble publisert 23. april, er ikke fjernet.

Relatert