Retroretten fylte terteskjell

Terteskjell fylles med hvitsaus, fiskepudding, erter og reker.

Velg fiskepudding av god kvalitet, dvs med høyt innhol av fisk. Kjøp ferdige terteskjell eller lag selv av butterdeig. Se oppskrift nederst i artikkelen.

Dette trenger du:

Til 4-5 personer

  • 4-6 terteskjell (eller lag selv av butterdeig)

Hvitsaus:

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • Ca. 5 dl helmelk
  • Salt, pepper, eventuelt litt chilipulver eller litt karri

Fyll:

  • 500-600 g fiskepudding i terninger
  • 2-3 dl fryste grønne selkapserter
  • Ca. 250 g rensede reker (best er de du renser selv)
  • Dill, sitron

Slik gjør du:

Velger du å lage butterdeig «terter» begynn med å steke dem, se tips. Bruker du ferdig kjøpte terteskjell, varm dem i stekeovnen før de fylles, les på pakken.

Saus: Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel. Spe med melk mens du rører godt hele tiden, til en fyldig saus. Kok opp under omrøring og la sausen trekke i 8-10 minutter. Smak til med salt og eventuelt krydder.

Gi de fryste ertene et oppkok i lettsaltet vann, ha over i et dørslag og la dem renne godt av seg.

Del fiskepuddingen i terninger og vend inn i den hvite sausen. Varm opp. Rett før servering vend inn erter, dill eller gressløk og rensede reker. Spar noen reker til å dysse ved servering. Server stuingen i lune/varme terteskjell.

Butterdeig «terter»

1 butterdeigplate gir 2 «terter»

Legg de frosne butterdeig plater på benken og la tine i 2-3 minutter, ta minst mulig på dem. Varm stekeovnen til 225 grader.

Del hver butterdeigplate i 2 firkanter. Legg forsiktig over på bakepapirkledd stekebrett. Bruk en spiss kniv og lag et rutemønster. Pensle legg med sammenpisket egg. Stek på midterste rille i varm stekeovn i ca. 20 minutter til butterdeigtertene har hevet seg og er sprø og gylne. Dette kan gjøres i gode tid før servering.

Servering: Skjær topplokket av butterdeigtertene, fyll, pynt med reker og legg «lokket over.

Relatert