Koronalunsj på hjemmekontoret

La deg inspirere av Wenches smakfulle smørbrød for store og små.

Les igjennom, kanskje du blir inspirert til å lage din egen variant ut i fra hva du har tilgjengelig. Husk det er viktig å ta en pause i hjemmeskole og hjemmekontor.

Utgangspunkt er grove/halvgrove brødskiver, gjerne av surdeigbrød. Brødene trenger ikke å være ferske. Pensle med olje og stek/eller rist brødskivene til de er gylne.

Avocadomos:

Til 3-4 skiver ristet brød.

Mos 2-3 avocado, 1-2 ss sweet chilisaus, eventuelt sweet ingefærsaus, noen dråper sitron og 1 ss olivenolje til en glatt pure.

Champignon toast med kremet avocado:

Stek sopp i skiver og finhakket løk/hvitløk i smør til soppen en gylden. Smør stekt ristet brødskive med avocadomos og legg over rikelig med stekt sopp, riv eventuelt over smakfull hvit ost og avslutt ev med ruccolasalat.

Tomat og avocado toast:

Smør stekt/ristet brødskive med avocadomos og legg over rikelig med tomater i skiver og frisk basilikum. Avocadomos kan erstattes kremost og frisk basilikum.

Surdeigtoast med kikerter og kokte egg:

Smør ristet brød med kremost, legg over godt avrente kikerter (hermetiske) og skiver av kokt egg. Dryss over litt finhakkede urter, grovmalt pepper og flakslat.

Toast med eggerøre og lett stekt spekeskinke eller annen spekemat:

Til 2 skiver ristet brød, visp sammen 2-3 egg og 2-3 ss vann og litt salt. Stek i smør i middels varm panne, rør lett om med en gaffel til eggerøren samler seg, men fremdeles er myk. Legg over på skive smurt med avocadomos eller myk kremost. Avlutt med lett stekt spekeskinke eller annen spekemat.

Pizzatoast:

Smør toast med ketchup og kremost. Dryss med frisk eller tørket oregano, legg over kokt skinke eller spekepølse i strimler skiver av myk mozzarella eller revet ost og gratiner i stekeovnen.

Det søte punktum:

Smør nystekt toast med yoghurt. Fordel over ditt yndlingssyltetøy. Dryss med litt finhakket frisk timian eller mynte og avslutt med «et drag» grovmalt pepper.

Nok et søtt punktum:

Tilsett banan eller annen frukt eller bær i biter i en høy beholder. Tilsett ¼-1 ts (sterk) frisk ingefær, juice og/eller yoghurt og kjør sammen med en stavmikser eller en blender.

Relatert