HYLLEST: Nå har dronningen delt sitt favorittbilde sammen med den avdøde prinsen.
HYLLEST: Nå har dronningen delt sitt favorittbilde sammen med den avdøde prinsen. Foto: The Countess of Wessex

Dronningen med hyllest til Philip

GOD KVELD NORGE (TV 2): Bare noen timer før begravelsen til prins Philip, delte Buckingham Palace ett av dronningens favorittbilder av de to.

Lørdag klokken 16.00 norsk tid ble prins Philip begravet. Den britiske prinsen gikk bort fredag 9. april, 99 år gammel.

Som følge av koronarestriksjoner ble gravleggelsen svært nedtonet. Gjestelisten, som i utgangspunktet var på over 800 gjester, ble skrellet ned til kun 30 personer. Prins Philips nærmeste venner og familie deltok i en seremonien. Gjestelisten kan du lese her.

Dronningen ga sin siste avskjed til prins Philip, før kisten hans dro videre til begravelsen som fant sted i St. Georges kapell i Windsor.

Favorittbilde

I dagene etter hans død er prins Philip blitt hyllet av kongelige, politikere, kjendiser og det britiske folk. Lenge var dronning Elizabeth stille i sorgen: men dagen før begravelsen av sin kjære mann, ble det publisert et helt spesielt bilde.

Dronning Elizabeth ønsket å dele ett av sine favorittbilder av de to. Paret var gift i 73 år.

Kongefamilien delte bildet på sin Twitter-konto. Bildet skal ha blitt tatt ikke langt unna familiens landsted Balmoral i Skottland.

Helt privat

Bildet er også delt på Instagram, hvor det står:

– Hennes majestet og kongefamilien er takknemlige for alle meldingene og kondolansene fra hele verden, og har blitt rørt av å se og høre så mange mennesker dele gode minner om hertugen, i feiringen av hans liv.

Bildet er aldri blitt delt før. Det er parets svigerdatter, grevinne Sophie, som er gift med prins Edward, som har fotografert de to i naturlige omgivelser.

I løpet av sørgeperioden har grevinne Sophie vist seg som et tydelig støttefigur for dronning Elizabeth. I begravelsen var hun blant de som var tilstede i kapellet, og som støttet dronningen på vei inn til seremonien.

Relatert