SØRGER: Piers Morgan skriver at dette er en svært trist dag for Storbritannia.
SØRGER: Piers Morgan skriver at dette er en svært trist dag for Storbritannia. Foto: Scanpix

Piers Morgan: – En svært trist dag for vårt land

GOD KVELD NORGE (TV 2): Kjendisene sender sine kondolanser i retning det britiske kongehuset.

Nyheten om britiske Prins Philip sin bortgang har skapt en flom av kondolanser i sosiale medier. En rekke internasjonale kjendiser ønsker å minnes Dronning Elizabeth sin ektemann.

– En virkelig stor brite, som dedikerte livet sitt til uselvisk offentlig plikt, skriver TV-kjendis Piers Morgan på Twitter, og fortsetter:

– Han var en klippe av støtte til Hennes Majestet Dronningen, som den lengst regjerende britiske gemal. Det er en svært trist dag for vårt land. Takk, Sir.

Morgan har nylig vært mye omtalt for sine meninger rundt Meghan Markle og Prins Harry sitt intervju med Oprah Winfrey. Han har i alle år vært en stor royalist.

Artist Ronan Keating skriver på Instagram at det var en stor ære å få møte Prins Philip, under et bilde av de to og ektefellen Storm Keating.

– Du levde et fult liv og et godt liv. Mine tanker er ved menneskene som står igjen etterlatt. Må du hvile i fred.

Kjendiskokk Jamie Oliver skriver følgende på Instagram:

– Mine dypeste kondolanser til kongefamilien for deres tap av Prins Philip.

Den indiske statsministeren ønsker også å kondolere:

– Mine tanker er med det britiske folket og den kongelige familien i forbindelse med bortgangen av Hans kongelige høyhet, hertugen av Edinburgh, prins Philip. Han hadde en fremtredende karriere i millitæret og var initiativtaker til mange samfunnstiltak. Må han hvile i fred, skriver Narendra Modi på Twitter.

Boris Johnson takker for hans tapperhet

Etter at hertugen av Edinburgh døde fredfullt i Windsor Castle i morges, ledet statsminister Boris Johnson en nasjonal hyllest utenfor Downing Street. Han hyllet spesielt Prins Philips tapperhet under andre verdenskrig.

«Prins Philip dedikerte livet sitt til landet vårt. Fra sin karriere i den kongelige marinen under andre verdenskrig til sine tjenester som hertugen av Edinburgh».

På vegne av nasjonen takket han ham for et ekstraordinært liv og arbeide.

«Mest av alt husker vi ham for hans fremragende støtte til hennes Majestet Dronningen».

Han fortsetter:

«Han hjalp til med å styre monarkiet og kongefamilien slik at den forblir den institusjonen som er viktig for balansen og lykkes i nasjonen vår», sa han utenfor Downing Street 10.

Relatert