Fiskesuppe med smak av karri

Her er en enkel oppskrift på fiskesuppe alle kan lage. Server med rensede reker og et dryss med dill.

Fiskesuppe laget med god fiskekraft er det beste. Ikke alltid man har det. Her har du en enkel oppskrift på en smakfull hverdagsfiskesuppe, som alle kan lage ut fra de råvarene du har på kjøkkenet. Best er det med fersk fisk, men frossen kan brukes. Tin i kjøleskap, del i biter og la trekke i suppen som beskrevet. Trekketiden er avhengig av størrelsen på fiskebitene, jeg liker store gode biter av fisk i suppen.

Dette trenger du:

  • 2 finhakket sjalottløk
  • ½ finsnittet purre (1-2 dl)
  • 3 gulrøtter i tynne staver
  • 2-3 skiver sellerirot i tynne staver
  • 2 ss smør
  • 1-2 ts karri (valgfritt)
  • 2 ss hvetemel (for glutenfri jevn suppen helt til slutt med 3-4 ts maisennamel rørt ut i litt av melken)
  • 7 dl melk, eventuelt 6 dl melk og 2 dl matfløte
  • Eventuelt 1-2 ss seterrømme
  • 1-2 fiskebuljongterning
  • Ca. 500 g skinn og benfri torsk i biter (eller den fisken du ønsker å bruke )
  • Smak til med sitron, salt og pepper og eventuelt litt mer karri hvis du ønsker det
  • Server med rensede reker

Slik gjør du:

Rens og finhakk sjalottløk, rens og finsnitt purre, skjær gulrøtter og sellerirot i tynne staver.

Surr løken i smør til løken er blank, tilsett karri. Dryss over hvetemel og rør godt sammen. Spe med melk/fløte litt etter litt og rør godt til en glatt fyldig suppe. Tilsett en fiskebuljong terning, kok opp under omrøring. Tilsett grønnsakene og la koke/trekke i sausen i ca. 5 minutter. Tilsett fisken i biter, kok opp, senk temperaturen og la fiske trekke 3-4 minutter avhengig av tykkelsen på fiskebitene. Smak til med sitron, salt og pepper.

Server med et godt dryss finhakket dill og rensede reker.

Relatert