PRISBELØNT: Lil Nas X vant to Grammy-priser for hiten «Old Town Road». Skoene hans er ikke like populære-
PRISBELØNT: Lil Nas X vant to Grammy-priser for hiten «Old Town Road». Skoene hans er ikke like populære- Foto: Chris Pizzello/AP Photo

Nike til søksmål mot «Satan-sko»

Artisten Lil Nas X sine «Satan Shoes» ble umiddelbart revet vekk. Nå er rapperen i trøbbel.

Lil Nas X, blant annet kjent for monsterhiten «Old Town Road» lanserte mandag sine egne sko. «Satan Shoes» kjennetegnes blant annet av et pentagram, et omvendt kors og en dråpe ekte menneskeblod. Skoen hadde en prislapp på 1018 dollar, en referanse til bibelverset Lukas 10:18, som lyder: « Jeg så Satan falle ned fra himmelen som et lyn».

Lil Nas X produserte skoen sammen med kunstkollektivet MSCHF, og de 666 parene ble ifølge CNN utsolgt på under et minutt.

Nike reagerer

Skoene er en modifisert utgave av Nike-modellen Air Max 97, og sportsgiganten er lite imponert over artistens tolkning. Samme dag som skoen ble lansert varsler Nike at de saksøker MSCHF. Nike anser Satan-skoen som en brudd på opphavsretten og frykter den vil skade merkevaren deres.

Nike mener skoen er et brudd på opphavsretten.
Nike mener skoen er et brudd på opphavsretten. Foto: Skjermdump fra søksmålet

– Vi har ikke et samarbeid med verken Lis Nas eller MSCHF. Nike desginet ikke disse skoene og vi støtter dem ikke, sier sportsleverandøren i en e-post til CNN.

I søksmålet skriver Nike blant annet at skoene «sannsynligvis vil skape forvirring og forveksling og skape en feilaktig assosiasjon mellom MSCHF sine produkter og Nike».

– Onde

Nike er ikke de eneste som reagerer på skoen. Rapperens påfunn får Guvernør i South Dakota, Kristi Noem, til å frykte for fremtiden til unge amerikanere.

– Vi er i en kamp for nasjonens sjel. Vi må kjempe hardt, advarer guvernøren på Twitter.

Hun får støtte fra den evangeliske pastoren Mark Burns, som beskriver skoene som «onde».

MSCHF tar søksmålet med ro.

– Vi forventet en reaksjon, og vi er helt klare for det, sier kunstkollektivet ifølge CBS News.

Lil Nas X tok til Twitter for å lufte sine tanker om søksmålet.

Relatert