Wenches optimale påskedessert

Appelsinfromasjen med kokosflarn - godt som tilbehør, men også godt i påskekakeboksen.

Kokosflarn

Dette trenger du:

  • 2 egg
  • 125 g sukker
  • 2 ss hvetemel eller potetmel for glutenfri
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 200 g kokos
  • 1 dl smeltet smør, eventuelt Melange uten melk for melkefri

Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 200 grader.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen det tørre og vend inn i eggedosisen med en slikkepott. Vend inn smør/flytende Melange til slutt. Bruk 2 teskjeer og sett deigen på et bakepapirkledd stekebrett. La det være litt avstand imellom hver, de vil flyte litt utover ved steking. Stek på midterste rille i varm stekeovn i 5-6 minutter til de er gylne. Følg godt med, slik at de ikke blir brent. Avkjøl på rist før de legges i kakeboks.

Appelsinfromasj (4-5 porsjoner)

Dette trenger du:

  • 5 plater gelatin
  • 2 egg
  • 2 eggeplommer
  • 80-90 g sukker (avhengig av hvor søt du vil ha fromasjen)
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ½ dl frisk presset juice fra appelsin
  • 2-3 ss frisk presset juice fra sitron
  • Eventuelt revet skall av ½ appelsin og ½ sitron (kun skall med farge, dvs ikke det hvite)

Slik gjør du:

Legg gelatin i bløt i kaldt vann. Pisk eggedosis av egg, eggeplommer og sukker. Pisk kremfløten myk og vend inn i eggedosisen.

Klem vannet av gelatinbladene (som nå er blitt helt myke). Ha saft fra appelsin og sitron i en kasserolle, legg i de myke gelatinbladene og varm opp til gelatinen løses opp. Må ikke koke.

Hell gelatinblandingen i en tynn stråle i eggedosiskremen. Vend eventuelt inn finrevet skall av appelsin og sitron. Hell i porsjonsglass eller i en stor dessert bolle. Sett kaldt/kjøleskap til fromasjen har stivnet.

Server med kokosflarn eller en kvikklunsjbit. Desserten holder seg i kjøleskapet i 3-4 dager.