TV 2 hjelper deg tester:

Dette er den aller beste to go-kaffen

TV 2 HJELPER DEG: Tross strenge restriksjoner i store deler av landet, kan du fortsatt kjøpe deg en deilig kaffe «to go». Hvilke kjeder bør du kjøpe fra, og hvilke du bør droppe?

Sammen med to kaffeeksperter og to kaffeentusiaster har TV 2 hjelper deg smakstestet både svart kaffe og kaffe latte fra de store kjedene Starbucks, Stockfleths, Espresso House og Kaffebrenneriet.

Hvilken av kjedene som kom best ut i begge kategorier, kan du lese lenger nede i saken.

Kaffeekspert Anette Jonassen og daglig leder for Barista School, Carolina Sandberg, har blindtestet kaffe fra alle de fire stedene. De er ikke imponerte over nivået på den internasjonale kjeden Starbucks.

Se TV 2 hjelper deg gratis på TV 2 Sumo.

Starbucks på bunn

Kaffen latten fra Starbucks gjør et dårlig inntrykk på ekspertene.

– I alle dager? Det er som om melken ikke er steamet, utbryter Jonassen.

– Dette er perfekt latte for 14 år gamle jenter som vil sitte på kafe og drikke latte, men som egentlig ikke vil ha kaffe!

Sammenlagt får både dagens svarte kaffe og kaffe latten fra Starbucks terningkast 2, og de havner nederst på lista i vår test.

TAPER TESTEN: Starbucks kommer dårligst ut i testen.
TAPER TESTEN: Starbucks kommer dårligst ut i testen. Foto: Jan Kenneth Bråten/TV 2 hjelper deg.

En sikker vinner hos Espresso House

Radiovertene i Frokostshowet på P5, Andreas Velle og Elisabeth Carew, starter hver dag på jobb klokken 05:45 for å underholde folket.

Terningkast: Dobbel kaffe Latte

  • Stockfleths: 5
  • Kaffebrenneriet: 4
  • Espresso House: 3+
  • Starbucks: 2

– Jeg prøver å ikke være så altfor avhengig av koffein, men det er noe med å ha litt kos når man går i gang så grytidlig på morgenen, forteller Carew.

Terningkast: Svart kaffe

  • Espresso House: 4
  • Stockfleths: 4
  • Kaffebrenneriet: 3 +
  • Starbucks: 2

Radiovertene har også smakt seg gjennom alle kaffene. Deretter er panelenes terningkast slått sammen.

Elisabeth og Andreas er ikke i tvil om hvilken svarte kaffe som utmerker seg. Dagens svarte kaffe fra Espresso House falt i smak. Også ekspertpanelet liker denne, og dermed kåres Espresso House til den beste svarte kaffen.

BEST SVARTE KAFFE: Testpanelet likte den svarte kaffen fra Espresso House aller best.
BEST SVARTE KAFFE: Testpanelet likte den svarte kaffen fra Espresso House aller best. Foto: Anne-Mali Thyrum/TV 2 hjelper deg.

Den beste latten

VINNER: Dobbel kaffe latte fra Stockfleths vinner.
VINNER: Dobbel kaffe latte fra Stockfleths vinner. Foto: Anne-Mali Thyrum/TV 2 hjelper deg.

– En perfekt kaffe latte har en perfekt balanse mellom espresso og steamet melk. De skal utfylle hverandre, forteller Carolina Sandberg.

Og den perfekte kaffe latten finner du på Stockfleths, ifølge ekspertene.

– Espressoen er god, og skummet er akkurat så tykt som det skal være. Lite luftbobler og perfekt sødme i melken, mener Jonassen.

Radiovertene er helt enige, og dette gjør at kaffe latten fra Stockfleths blir testens store vinner og får terningkast 5.

Relatert