Wienerschnitzel med tilbehør
Kalvekjøtt flatbankes og paneres før steking. Wienerschnitzel serveres med poteter, grønne erter, sitron og ansjos.
Les igjennom hele oppskriften før du begynner.
Dette trenger du:
- Ca. 800 g flatbiff av kalv, mørbrad kan eventuelt brukes
- 2 ts salt
- Nykvernet grovmalt pepper
- 2 dl hvetemel
- 4 egg
- 5-6 dl griljermel, brødrasp, eventuelt pankomel - smak til med salt og eventuelt pepper
- Ca. 3 ss smør + 3 ss nøytral/vegetabilsk olje til stekning
Tilbehør:
- Ovnsstekte små morenepoter settes i stekeovn før schnitzlene stekes. Stekte poteter i båter kan brukes. Noen velger potetmos i stedet for stekte poteter.
- Grønne selskapserter (frosne) ca. 200 g, trekkes i litt (2-3 dl) lettsaltet vann tilsatt 1-2 ss smør.
- 8 stk ansjosfileter
- Grillede sitroner skiver
Slik gjør du:
La kjøttet bli temperert før det paneres og stekes.
Begynn med å tilberede poteter. Bruk små morenepoteter, legg i et ildfast fat, vend inn olje, salt og pepper og sett i varm stekeovn ved 200 grader og stek til potetene er møre og gylne.
Del kalvekjøttet i 4 biffer. Legg eventuelt en og en skive inn i en, eller legg plastfilm over, og bank kjøttet med en biffbanker til hver skive er ca. 5 mm tykk. Gni inn salt og pepper på hver av kjøttstykkene.
Ha mel i en skål/tallerken. Pisk eggene i egen skål/tallerken. Ha griljermel i en egen skål/tallerken. Dekk et stekebrett/fjøl med bakepapir. Vend en og en kjøttskive i mel på begge sider, rist av overflødig mel, vend så kjøttskivene i sammenpisket egg og til slutt i pankomel/griljermel. Legg de ferdig panerte schnitzlene på stekebrettet med bakepapir.
Varm smør og olje i en stor vid stekepanne. Når smøret slutter å bruse legg i to schnitzler og stek ved middels mot høy varme i 2 ½-3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Legg over på det bakepapirkledde stekebrettet og hold dem varme. Stekt de siste schnitzlene på samme måte.