Vinkjenner Liora Levi anbefaler sine beste påskeviner.
Vinkjenner Liora Levi anbefaler sine beste påskeviner. Foto: Lars M. Holand

Disse vinene passer perfekt til påskens deilige retter

Det nærmer seg påske og en som liker å ha orden på mat og drikke, er vinkjenner Liora Levi. I år er det smart å planlegge innkjøpene litt ekstra tidlig - og det kan være lurt å bestille vinene på nettet.

Liora Levi er God morgen Norges vinkjenner, og vi utfordret henne til å plukke ut passende drikke til påsken.

Hun har utpekt seg én hvit og tre røde - én av dem er litt mer eksklusiv og perfekt til påskelammet. Liora Levi har også valgt en praktisk tre liters pappvin, i tillegg en alkoholfri variant.

Her er Lioras beste tips til påske:

Hvitvin: Geil Bechtheimer S Riesling Trocken 2020, Reinhessen, Tyskland, kr 189,- (Basis) Frisk og saftig hvitvin som passer til alt fra havet, salater, tapas og ikke minst til solveggen i påsken. Vil du ha større størrelse finnes også Riesling Trocken fra samme produsent i Bag-in-Box i basis.

Rødvin: Villa Maria Private Bin Syrah Hawkes Bay 2019, New Zealand, kr 171,80,- (Basis) Kraftig og rik rødvin med masse smak av fersk frukt og nykvernet pepper, bløte tanniner og et suverent følge til vilt, lam, pepperstek og alt av rødt kjøtt.

Rødvin: Carretta Langhe Nebbiolo 2019, Piemonte, Italia, kr 189,90 (Basis/Test) Skal du spise pasta, risotto eller mat med sopp i påsken, er dette vinen for deg! Masse smak av lett tørkede bær, blomster og innslag av skogbunn. Fin syrlighet og et lett tanninbitt som gjør seg godt til kremet mat eller kremet saus.

Eksklusiv rødvin: Postmark Napa Valley Cabernet Sauvignon 2018, California, USA, kr 319,90 (BU) Når du vil slå på stortromma til påskelammet, som man bør gjøre, er dette vinen for deg. Intens fruktsmak med innslag av vanilje og krydder. Smaker rikt av solbær, plommer, grønn paprika og noe urter. Fyldig avslutning med bløte tanniner. Suveren kjøttvin. Husk å bestill i tide, det tar noen dager å få den til ditt nærmeste pol.

Rødvin på boks, 3 liter: Pascal Lambert Chinon Capucine 2019, Loire, Frankrike, kr 589,- (BU) Smaksrik med mye mørke bær mot plommer og solbær, fyldig og kraftig med faste tanniner og super til gryter, lam, og storfe. Og ikke minst til kos ved peis eller rundt bordet. Også denne må bestilles.

Alkoholfritt: Edel Eplemost fra Hardanger Gravenstein, Norge, kr 57,40 Denne eplemosten er saftig, livlig og konsentrert, med preg av eple og urter og innslag av pære og blomst.

God påske!

Relatert