Seibiff servert med stekt løk og hjemmelaget remulade
Seibiff er en klassiker som aldri går av moten. I tillegg til løk og remulade serveres den med råkost og kokte poteter. Til dessert er det en smakfull saftsuppe med byggryn.
Nederst i oppskriften finner du oppskriften på saftsuppe med byggryn.
Dette trenger du:
- Ca. 800 g seifilet uten skinn og bein
- 2 ss hvetemel, kan sløyfes, eventuelt glutenfritt mel
- Salt, pepper
- Smør til steking
Løk:
- 2 gule løk + eventuelt 1 rødløk
- Smør til steking
- ¼ ts sukker
- Salt, pepper
Hjemmelaget remulade på 1-2-3:
- 1 pose/pakke majones (ca. 125 g)
- 2 ss sylteagurk + 2-3 ss lake fra sylteagurk
- 2 ss kapers (kan sløyfes)
- 1-2 ts grov sennep
- ¼-½ ts karri
- Salt, pepper
- Finhakket persille, gressløk eller vårløk
Slik gjør du:
Begynn med å koke poteter.
Remulade: Finhakk sylteagurk og eventuelt kapers. Bland inn i majonesen sammen med lake fra agurken. Smak til med sitron, salt, pepper, karri og eventuelt sennep. Rør inn hakket persille, gressløk eller vårløk.
Løk: Rens og skjær løk i tynne ringer eller tynne båter. Smelt smør i en stekepanne og stek løken ved middelsvarme, dryss med sukker og fortsett stekingen til løken er gyllen.
Seibiff: Renskjær seifileten for ben og del i 4-5 jevne stykker. Vend fiskestykkene i hvetemel tilsatt salt og pepper. Smelt smør i en stekepanne. Når smøret har sluttet å bruse, legg i fiskestykkene og stek ved middels varme i 4-5 minutter på hver side. Steketid er avhengig av tykkelsen på seibitene.
Byggryn suppe
Til 4 personer
- 1-1 ½ dl tørre byggryn
- Eventuelt 1-2 dl rosiner
- 8 dl utblandet rød saft (litt sterkere på smak enn til drikke)
- 4 ts potetmel rørt ut i ca. ¾ dl kaldt vann
Skyll og kok byggryn i vann i til byggrynene er møre, 20-30 minutter. Hell av kokevannet og tilsett utblandet saft og eventuelt rosiner og kok videre i 8-10 minutter til byggrynene er møre. Jevn med potetmel utrørt i kaldt vann, tilsett jevningen i en tynn stråle mens du ører hele tiden. Kok opp og la suppen avkjøles litt før servering.