Seibiff servert med stekt løk og hjemmelaget remulade

Seibiff er en klassiker som aldri går av moten. I tillegg til løk og remulade serveres den med råkost og kokte poteter. Til dessert er det en smakfull saftsuppe med byggryn.

Nederst i oppskriften finner du oppskriften på saftsuppe med byggryn.

Dette trenger du:

  • Ca. 800 g seifilet uten skinn og bein
  • 2 ss hvetemel, kan sløyfes, eventuelt glutenfritt mel
  • Salt, pepper
  • Smør til steking

Løk:

  • 2 gule løk + eventuelt 1 rødløk
  • Smør til steking
  • ¼ ts sukker
  • Salt, pepper

Hjemmelaget remulade på 1-2-3:

  • 1 pose/pakke majones (ca. 125 g)
  • 2 ss sylteagurk + 2-3 ss lake fra sylteagurk
  • 2 ss kapers (kan sløyfes)
  • 1-2 ts grov sennep
  • ¼-½ ts karri
  • Salt, pepper
  • Finhakket persille, gressløk eller vårløk

Slik gjør du:

Begynn med å koke poteter.

Remulade: Finhakk sylteagurk og eventuelt kapers. Bland inn i majonesen sammen med lake fra agurken. Smak til med sitron, salt, pepper, karri og eventuelt sennep. Rør inn hakket persille, gressløk eller vårløk.

Løk: Rens og skjær løk i tynne ringer eller tynne båter. Smelt smør i en stekepanne og stek løken ved middelsvarme, dryss med sukker og fortsett stekingen til løken er gyllen.

Seibiff: Renskjær seifileten for ben og del i 4-5 jevne stykker. Vend fiskestykkene i hvetemel tilsatt salt og pepper. Smelt smør i en stekepanne. Når smøret har sluttet å bruse, legg i fiskestykkene og stek ved middels varme i 4-5 minutter på hver side. Steketid er avhengig av tykkelsen på seibitene.

Byggryn suppe

Til 4 personer

  • 1-1 ½ dl tørre byggryn
  • Eventuelt 1-2 dl rosiner
  • 8 dl utblandet rød saft (litt sterkere på smak enn til drikke)
  • 4 ts potetmel rørt ut i ca. ¾ dl kaldt vann

Skyll og kok byggryn i vann i til byggrynene er møre, 20-30 minutter. Hell av kokevannet og tilsett utblandet saft og eventuelt rosiner og kok videre i 8-10 minutter til byggrynene er møre. Jevn med potetmel utrørt i kaldt vann, tilsett jevningen i en tynn stråle mens du ører hele tiden. Kok opp og la suppen avkjøles litt før servering.