Derfor mangler én av ekspertene i årets Drømmehytta

Drømmehytta er i gang, men i årets sesong vil det mangle et kjent og kjært ansikt blant ekspertene.

I fem sesonger av TV 2-programmet Sommerhytta, og én sesong av Drømmehytta har ekspert-trioen bestått av snekker Lars Fossum, interiørdesigner Aina Sollie Steen og hageekspert Finn Schjøll.

I årets sesong av Drømmehytta uteblir derimot én av ekspertene.

Se de første bildene fra den andre sesongen av Drømmehytta, øverst i saken.

TRIO: I årets sesong av Drømmehytta blir eksperttrioen brutt opp, og kun to dommere skal vurdere arbeidet til deltakerne.
TRIO: I årets sesong av Drømmehytta blir eksperttrioen brutt opp, og kun to dommere skal vurdere arbeidet til deltakerne. Foto: Espen Solli

Skjermes

Årets sesonger av Drømmehytta og Sommerhytta ble spilt inn for nærmere ett år siden, da koronapandemien allerede hadde slått rot i Norge.

På det tidspunktet hadde landet allerede vært i lockdown i to måneder, og ulike smitteverntiltak ble prøvd ut.

På bakgrunn av smitteverntiltakene, bestemte derfor produksjonen at Finn Schjøll (72), som tilhører risikogruppen for koronasmitte, kun skulle være med i den ene produksjonen, Sommerhytta.

– På grunn av den pågående pandemien ønsket vi at Finn, som er i risikogruppe, skulle skjermes så mye som mulig med tanke på smitterisiko, sier pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl.

I og med at casten i Drømmehytta består av 20 deltakere, og ikke åtte som i Sommerhytta, var det en avgjørende faktor i beslutningen.

– I Drømmehytta har vi en cast på hele 20 deltakere, derfor ble vi enige om at han heller fokuserer på Sommerhytta nå, sier Dahl.

Dermed er ikke Schjøll å se i årets sesong av Drømmehytta, som kan sees på TV 2 Sumo.

– Leit

FORSVINNER: Hageekspert Finn Schjøll blir ikke å se i årets sesong av Drømmehytta på grunn av smittevern.
FORSVINNER: Hageekspert Finn Schjøll blir ikke å se i årets sesong av Drømmehytta på grunn av smittevern. Foto: Espen Solli

Når TV 2 slår på tråden til Schjøll, skryter han av produksjonen som ifølge han har vært tidlig ute med smitteverntiltak.

– TV 2 er alltid i forkant av å være nøyaktige, og sett i lys av situasjonen på det tidspunktet, var avgjørelsen riktig, sier Schjøll på telefon med TV 2.

I dag tenker 72-åringen at han absolutt skulle vært med i begge TV 2-produksjonene.

– Jeg synes det var leit og veldig kjedelig at jeg ikke kunne være med i Drømmehytta, men i det store bildet er det jo egentlig bare en bagatell. Det er veldig viktig å holde fokus, så det var ingenting å sutre for eller protestere mot. De ville være på den sikre siden.

Han er mektig imponert over hvordan produksjonen har håndtert utfordringene pandemien har bydd på.

– Man må bare beundre dem. De brukte visir på en tidlig tidspunkt, før ansiktsmasker ble anbefalt. De har tatt det på alvor fra første stund, og tenkt på alle i beste mening. Jeg har ikke vært uenig på noen som helst måte, sier han.

Heldig

I løpet av pandemien har Schjøll forsøkt å gjøre det beste ut av tiden. Han synes folk må passe på hva man sier, før man retter pekefingeren mot noen.

– Jeg tror jeg sa ganske tidlig i pandemien på God morgen Norge at folk måtte passe kjeften sin, og ikke klage. De som kunne klage var to grupper: De som var gamle og ikke fikk besøk, og de unge som ikke fikk leve som normalt.

Selv har han følte seg veldig heldig under pandemien.

– Jeg har kommet veldig heldig ut av det. Jeg har hatt en hage jeg kan gå i, jeg har kunnet være på God morgen Norge og møtt kollegaer én gang i uken. Jeg tenker at jeg har hatt det helt fantastisk, tross alt.

Se Drømmehytta torsdager på TV 2 Sumo.

Se også Sommerhytta mandag til torsdag fra klokken 20.00 på TV 2 og på TV 2 Sumo.

Relatert