FANSEN ER I SORG: «Grey's Anatomy»-karakterene Andrew DeLuca, Meredith Grey og Atticus Lincoln, spilt av henholdsvis Giacomo Gianniotti, Ellen Pompeo og Chris Carmack. Foto: ABC
FANSEN ER I SORG: «Grey's Anatomy»-karakterene Andrew DeLuca, Meredith Grey og Atticus Lincoln, spilt av henholdsvis Giacomo Gianniotti, Ellen Pompeo og Chris Carmack. Foto: ABC

Spoiler: Sjokkdødsfall i «Grey's Anatomy»

En kjent og kjær karakter dør i den populære TV-serien.

«Grey's Anatomy»-fansen sørger over tapet på en kjær karakter, skriver People.

I episoden, som blir sendt på Sumo fredag kveld, kjemper legene på sykehuset Grey Sloan Memorial for livet til lege Andrew DeLuca, som blir spilt av Giacomo Gianniotti (31).

DeLuca er blitt knivstukket i et forsøk på å ta en menneskehandler, og dør på operasjonsbordet.

Angrer ikke

Karakterene Owen Hunt, spilt av Kevin McKidd (47), og Teddy Altman, spilt av Kim Raver (51), forsøker å redde DeLuca, men til ingen nytte.

AV OG PÅ: Andrew DeLuca og Meredith Grey, spilt av Giacomo Gianniotti og Ellen Pompeo. Foto: Andrew DeLuca
AV OG PÅ: Andrew DeLuca og Meredith Grey, spilt av Giacomo Gianniotti og Ellen Pompeo. Foto: Andrew DeLuca

Under en drømmesekvens prater DeLuca med Meredith Grey, spilt av Ellen Pompeo (51), før han dør i serien.

I serien har Grey havnet i koma etter å ha blitt smittet av korona, og DeLuca sier til henne at han først nå vet hvem han er.

I flere sesonger har han slitt med en bipolar lidelse, og har vært av og på med Meredith Grey.

– Vi går gjennom livet vårt og blir vitne til grusomheter. Vi ser hjemløse på gata som trygler om hjelp, men vi går rett forbi dem. Vi ser folk som ikke kan betale for medisin til barna sine. Vi ser folk som slår barna sine og sier: Det er ikke vår sak. Vi ser grusomheter på nyhetene hver dag. Forbrytelser og grusomheter begått av myndighetene våre, betalt med skattekronene våre. Og hva gjør vi? Vi skifter bare kanal, sier han.

I sesong 15, da han og Grey ble kjærester igjen, hadde han store psykiske problemer før han fikk diagnosen bipolar.

– Jeg har noen ganger følt meg liten ved siden av deg. Jeg var usikker. Jeg ville ha noe fra deg som jeg trengte å gi til meg selv. Men her, nå, på denne stranda med deg, skjønner jeg det. Ikke bare skjønner jeg det, jeg føler det også. Jeg vet hvem jeg er og hva som er en styrke, sier han.

Korona-tema

Innspillingen av den 17. sesongen av «Grey’s Anatomy» er i full sving, og tar for seg koronapandemien.

På grunn av smittevern, må karakterene holde avstand.

Men, ettersom serien utspiller seg på sykehus, er det å ha på seg munnbind og medisinsk utstyr en naturlig del av serien.

Like før innspillingen av den 17. sesongen startet etter en koronapause i fjor høst, sa produsent Krista Vernoff (46) dette til E!Online:

– Du kan ikke være på et sykehus uten å bruke maske akkurat nå, så det kan få oss trygt tilbake på jobb før andre serier kan.

Likevel må skuespillerne holde avstand under innspillingen.

– Det blir mindre kyssing på TV neste sesong, sa hun.

«Grey's Anatomy »har rullet på TV-skjermene helt siden 2005, og gjennom årene har flere kjære Grey's Anatomy-karakterer gått bort, som George O’Malley, Gary Clark, Craig Thomas, Lexie Grey, Mark Sloan, og ikke minst Derek «Dr. Dreamy» Shepherd.

Relatert