AMBISIØS: Skuespiller og Oscar-vinner Matthew McConaughey vurderer en karriere som politiker. Foto: Chris Pizzello/AP Photo
AMBISIØS: Skuespiller og Oscar-vinner Matthew McConaughey vurderer en karriere som politiker. Foto: Chris Pizzello/AP Photo

Matthew McConaughey vurderer å stille som guvernør

Skuespiller Matthew McConaughey sier han seriøst vurderer å stille til valg som guvernør for delstaten Texas og utfordre sittende guvernør Greg Abbott i 2022.

Det forteller 51-åringen i podkasten «The Balanced Voice», skriver The Guardian. McConaughey sier han skal undersøke saken nærmere.

– Jeg tror virkelig at jeg har noen ting jeg kan lære fra meg og dele. Og hva er min rolle, hva skal jeg gjøre i det neste kapittelet av mitt liv? sier skuespilleren.

Uttalelsen kommer om lag halvannet år før delstatsvalget i Texas 8. november 2022. Det er allerede klart at den republikanske guvernøren Greg Abbott stiller til gjenvalg.

Det er ikke første gang den 51 år gamle og Oscar-vinnende skuespilleren har antydet politiske ambisjoner. I november ble han spurt om han ville stille, og McConaughey svarte da at «det vil være mer opp til folket å avgjøre enn meg».

Matthew McConaugheys politiske ståsted er ukjent, og det er dermed uvisst om han potensielt blir å se som republikansk eller demokratisk kandidat.

Relatert