FULL STRID: Piers Morgan og Meghan Markle skal tidligere ha vært gode venner. Nå er alt snudd opp ned.
FULL STRID: Piers Morgan og Meghan Markle skal tidligere ha vært gode venner. Nå er alt snudd opp ned. Foto: Reuters/ AFP

Britiske medier: Sendte inn formell klage på uttalelsene til Piers Morgan

GOD KVELD NORGE (TV 2): Meghan Markle skal ha sendt inn en formel klage til ITV om Piers Morgan kun timer før TV-profilen sluttet som vert for «Good Morning Britain».

Det skriver Daily Mail.

I følge en kilde fra Press Association baserer klagen seg på at hertuginnen av Sussex er bekymret for hvordan kommentarene til den tidligere verten i «Good Morning Britain» kunne påvirke folk som forsøker å håndtere egne psykiske helseproblemer.

Piers Morgen møtte pressen utenfor sitt hjem i Vest-London, onsdag.
Piers Morgen møtte pressen utenfor sitt hjem i Vest-London, onsdag. Foto: TOBY MELVILLE

Under det mye omdiskuterte intervjuet med Oprah Winfrey fortalte Markle at hun slet med selvmordstanker i tiden hun tilbragte under det britiske kongehuset.

Tror fortsatt ikke på hertuginnen

Dagen etter intervjuet fortalte Morgan at han ikke trodde på et ord av det hertuginnen av Sussex fortalte, tirsdag sluttet han i «Good Morning Britain».

Morgan ble forfulgt av den britiske pressen, onsdag. Her på vei for å følge datteren til skolen.
Morgan ble forfulgt av den britiske pressen, onsdag. Her på vei for å følge datteren til skolen. Foto: Jonathan Brady / AP

Onsdag står han fortsatt fast ved sine kontroversielle uttalelser.

– Jeg tror nesten ikke noe av det som kommer ut av munnen hennes, fortalte Morgan til den britiske pressen utenfor sitt hjem i London, onsdag morgen.

Morgan la også til at han mener skaden på kongehuset er stort som følger av intervjuet med Oprah.

– Jeg tror skaden hun har gjort på det britiske monarkiet og dronningen i en tid da prins Philip ligger på sykehus, er enorm og foraktelig.

Senere Twittret Morgan at «Good Morning Britain» skal ha slått rival-programmet på BBC som følger av hans uttalelser dagen han sluttet i kanalen.

«Good Morning Britain slo BBC Breakfast i rangeringene i går for første gang. Arbeidet mitt er gjort»

Over 40.000 klager

Den 55-år gamle journalisten stemplet Meghan som «Prinsesse Pinocchio» etter intervjuet hvor hertuginnen sa at hun hadde hatt selvmordstanker og beskyldte den kongelige familien for rasisme.

Morgans synspunkter utløste mer enn 41.000 klager til «Ofcom», drevet av en sosial mediekampanje av hans kritikere, inkludert flere parlamentsmedlemmer fra Labour Party.

Markle skal ha avvist at klagen baserer seg på at Morgen ikke tror på det hun sier under intervjuet, heller ikke de rasistiske anklagene mot kongefamilien.

Relatert