Smakfulle grove scones

Scones er enkelt å lage og trenger ikke heve. Smaker godt som de er eller server med ost eller syltetøy.

Tips: Melk/yoghurt kan erstattes med «kokosyoghurt» eller annen melkefri yoghurt, eventuelt laktosefrie produkter. Flytende Melange kan erstattes med med flytende Melange uten melk. Hvetemel kan erstattes med glutenfritt mel.

Dette trenger du:

  • 300 g hvetemel (ca. 6 ½ dl)
  • 75 g sammalt hvete fin eller grov (ca.1 ½ dl)
  • 1 ½ ss bakepulver
  • Eventuelt ¼-½ ts kanel
  • 1 krm salt
  • Eventuelt 1-2 ss honning eller sukker
  • 2 dl kefir eller yoghurt
  • 1 dl flytende Melange*
  • 1 egg
  • Eventuelt revet skall og saft av ½ sitron

Slik gjør du:

Varm stekeovnen til 220 grader.

Bland sammen det tørre i en bakebolle. Bland sammen flytende Melange, kefir/yoghurt og egg og tilsett i det tørre. Rør/elt sammen til en myk, men ikke klissete deig.

Klapp deigen ut på benken. Stikk ut runde scones med et glass/kopp. Sett på bakepapirkledd stekebrett. Stek på midterste rille i varm stekeovn og stek i 10-13 minutter, til lys gylne. Server nystekte, dekk eventuelt med et klede til de skal serveres.

Tips: Deigen kan også klappes ut til en rund leiv, 10-20 cm, 3-4 cm høy. Bruk en bakespatel/slikkepott og del opp snipper nesten igjennom (kakestykker). Stek i ca. 15 minutter.

Egner seg godt til frysing. Serveres med litt smør og ost, eventuelt syltetøy eller med smør og som tilbehør til suppe eller salat.

*I samarbeid med produktplassering

Relatert