KNUST: Lady Gaga føler seg «syk i hjertet» etter onsdagens brutale hundekidnapping.
KNUST: Lady Gaga føler seg «syk i hjertet» etter onsdagens brutale hundekidnapping. Foto: Greg Nash(AP

Gladnyhet for Lady Gaga – hundene er kommet til rette

Lady Gagas to kidnappede hunder er kommet til rette, melder politiet i Los Angeles. Samtidig er hundepasseren, som ble skutt av kidnapperne, på bedringens vei.

Lady Gagas to franske bulldoger, Gustav og Koji, er kommet til rette. Politiet opplyser overfor Associated Press at begge hundene er uskadd og i god behold.

En kvinne leverte hundene til en politistasjon rundt klokken 18 lokal tid, sier en politibetjent til nyhetsbyrået. Representanter for popstjerna dro ned på stasjonen sammen med etterforskere, og de kunne bekrefte at de leverte hundene virkelig var Gustav og Koji.

Det er uvisst hvordan kvinnen kom over hundene, men ifølge politiet skal hun ikke være involvert i onsdagens brutale kidnapping. Da ble Lady Gagas hundepasser Ryan Fischer overfalt og skutt av to menn i sentrum av Los Angeles, som så stakk av gårde med hundene.

På bedringens vei

Familien til Fischer sier han «mottar ekstraordinær behandling på sykehuset og legene forventer at han vil komme seg etter skadene».

Tidligere fredag tok Lady Gaga til Twitter, hvor hun uttrykte forferdelse over hendelsen.

– Jeg føler meg syk i hjertet, skrev Lady Gaga.

Hun utlovde samtidig en dusør på 500.000 dollar, drøyt 4,3 millioner kroner, for å få hundene tilbake i god behold.

– Jeg elsker deg

I en annen melding kommer hun med en kjærlighetserklæring til hundepasseren Fischer.

– Jeg fortsetter å elske deg Ryan Fischer, du risikerte livet ditt ved å kjempe for familien vår. Du vil alltid være en helt, skriver musikeren.

Flere medier, deriblant BBC, rapporterer at overvåkningsbilder viser hvordan en av de mistenkte avfyrer skudd mot Fischer før han tar med seg hundene og rømmer fra stedet.

En tredje hund, som går under navnet Miss Asia, løp av gårde og ble senere funnet av politiet.

Takker legene

Fischer ble fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang. Ifølge amerikanske medier ble hundepasseren skutt i brystet. Nå hyller familien helsepersonellet som har tatt vare på Fischer.

– Vi kan umulig takke nødetatene, sykepleierne og legene nok for deres hvileløse arbeid med å ta hånd om Ryan, skriver familien i en uttalelse.

– Selvfølgelig vil vi også takke Lady Gaga som ikke har vist noe annet enn uendelig kjærlighet og omtanke for Ryan og vår familie helt fra starten av. Ryan elsker Gustav og Koji like høyt som Lady Gaga gjør, og vi ber sammen med henne om at de kommer tilbake i trygge hender, fortsetter familien.

Truet med våpen

Politiet sier angrepet skjedde rundt klokken 21.40 lokal tid onsdag.

– De mistenkte nærmet seg offeret i en hvit Nissan Altima. To mistenkte gikk ut av bilen og truet til seg hundene med pistol, sier politiet i en oppdatert uttalelse fredag.

– Offeret kjempet mot de mistenkte og ble skutt en gang av en av de mistenkte. De mistenkte tok to av de tre hundene og rømte fra åstedet i bilen, opplyser politiet videre.

Det er enda ikke kjent om de mistenkte bevisst gikk etter Lady Gagas hunder.

Relatert