SLUTTER: Helene Olafsen og Stian Blipp har ledet Senkveld siden 2018. Nå har Blipp selv valgt å gi seg.
SLUTTER: Helene Olafsen og Stian Blipp har ledet Senkveld siden 2018. Nå har Blipp selv valgt å gi seg. Foto: Marit Hommedal/NTB

Stian Blipp slutter i Senkveld

Stian Blipp (31) takker for seg etter vårens Senkveld-sesong.

Stian Blipp skal forlate det populære fredagsprogrammet «Senkveld med Helene og Stian» etter vårens sesong.

Det bekrefter TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl.

– Jeg kan bekrefte at Stian Blipp slutter i Senkveld etter vårens sesong. Hva som skjer til høsten, har vi god tid på å finne ut av, sier Dahl til TV 2.

– Håper han kommer tilbake

Videre forklarer TV 2s pressesjef at det var Blipp selv som fremmet et ønske om å forlate programmet.

– Det var Stian selv som ønsket å gjøre noe annet, og da står vi selvsagt ikke i veien for det. Stian er en stor profil i TV 2 og har gjort en fantastisk innsats på Senkveld. Vi håper at han kommer tilbake på skjermen en gang i fremtiden, sier Dahl til TV 2.

– Har dere en plan for hvem som skal overta?

– Hva som skjer til høsten har vi god tid til å finne ut av.

Det var VG som omtalte saken først.

Blipp og makkeren Helene Olafsen (30) tok over programlederrollen etter Thomas Numme og Harald Rønneberg i 2018.

Stian Blipp har vært knyttet til TV 2 siden 2012, da han ledet Norske Talenter sammen med Solveig Kloppen. Siden den tid har han ledet Idol, Mitt Dansecrew – og to sesonger av sitt eget talkshow Stian Blipp Show.

Svarer

På sin egen Instagram-konto svarer Blipp sine følgere på hvorfor han slutter i Senkveld.

– Da glapp den nyheten litt før vi var klar for det, gitt. Dette er en helt udramatisk avgjørelse fra min side som ikke har bakgrunn i noe vondt blod, dårlig stemning eller uenigheter, skriver han.

Han forklarer videre at han har vært på TV-skjermen i snart 10 år og at det nå vanker nye utfordringer, selv om han er veldig glad i Senkveld-gjengen.

– Nå sto plutselig planetene på linje nok en gang for å kunne tørre å gjøre et show, med et av mine idoler Dagfinn Lyngbø til å hjelpe meg. Da måtte logikk og "smarte valg" vike for hjertet og magen, skriver han.

Han forsikrer sine nesten 350.000 følgere at han slett ikke er ferdig med å underholde.

– Min store lidenskap er å underholde, å få de rare tingene i hodet mitt ut, enten det er på skjerm, scene eller radio. Det kommer ikke til å forandre seg før jeg ligger godt under torven. Derfor er ikke dette noe farvel på noe som helst måte.

Relatert