HYLLES PÅ KJÆRNES GÅRD: Hkeem er hovedperson i kveldens program.
HYLLES PÅ KJÆRNES GÅRD: Hkeem er hovedperson i kveldens program. Foto: Vegardphoto.com

Trill terning på «Hver gang vi møtes»-låtene

Det er Hkeem (23) sin dag i «Hver gang vi møtes». Hvilken tolkning er din favoritt?

Denne lørdagen er det 23 år gamle norsk-nigersk-ghanesiske Abdulhakim Hassane fra Oslo, best kjent som Hkeem, sin tur til å bli hyllet i Hver gang vi møtes.

– Jeg gleder meg til dagen min, jeg ser virkelig frem til det, og jeg gleder meg spesielt til å se hvilke låter de andre har valgt. Jeg har en følelse av at jeg kanskje kommer til å bli overrasket, sier Hkeem om sin deltagelse i programmet.

«Fy faen»

21-åringen fikk sitt kommersielle gjennombrudd med låten «Fy Faen» i 2017.

Låten toppet både streaming-lister og den offisielle norske hitlisten samme år, og ble nominert i kategorien «årets låt» under P3 Gull 2017 og vant klassen «årets låt» under Spellemannprisen 2017. Låten har nå svimlende 44 millioner streams.

Suksess

Hkeem vant Spellemannprisen 2018 i klassen «årets musikkvideo» for «Ghettoparasitt», regissert av Thor Brenne. Samme år ble han signert til Dreammaker/Sony Music, og i 2019 kom debutalbumet HKEEM, hvor han var mer personlig enn noen gang, med låter som «Madiba» og «KDVPM» med Unge Ferrari.

Hkeem har spilt på blant annet Stavernfestivalen, Slottsfjell, Ekstremsportsveko, Vervenfestivalen, Utopia, Festningen-festivalen og VG-lista.

Lørdag kveld blir Hkeem (23) hedret på Kjærnes gård, der seks utvalgte artister tolker hans største hits gjennom tidene.

Hva synes du om de ulike versjonene?

Se Hver gang vi møtes lørdager klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 Sumo.

Relatert