«Staysman» er redd for å miste rølpe-imaget

Viser en annen side av seg selv i Hver gang vi møtes, men lover at han ikke har glemt hvor han kommer fra.

Lørdag er det Stian «Staysman» Thorbjørnsen (38) som blir hyllet av de seks andre artistene på Vestre Kjærnes gård.

- Det føles mest som en drøm, at de superetablerte artistene skal ta tak i mine låter, sier 38-åringen til TV 2.

- Hvordan var det da?

- Når Trygve Skaug plinger i glasset, og han sier han skal covre "En godt stekt pizza", ja det hørtes ikke sant ut. Så sykt mye kontraster. Men samtidig så sykt fint, forteller Staysman.

Fra Paradise hotel til Gullrekka

Det har skjedd store endringer i livet til Fredrikstad-mannen siden han ble kjent som Paradise-Stian i 2012. Siden har han deltatt på flere andre reality-programmer, Grand Prix, og vært programleder i beste sendetid på TV 2 og NRK.

- Hadde Paradise-Stian trodd han skulle ende opp i Hver gang vi møtes en dag?

- Nei. Det tenkte jeg dem aldri ville tørre. Jeg er jo litt rølpete i uttrykket. Og at store norske artister skulle hylle meg? Nei, det hadde jeg ikke trodd.

Identitetskrise

Men alle årene med ulike roller har gjort at Stian Thorbjørnsen har følt på en slags identitetskrise.

- Ja, jeg er i en identitetskrise, og det har jeg vært noen år. Men det er ingen fasit på det her. Jeg må få lov til å rølpe, og lage familieunderholdning. Det må være lov å gjøre begge deler.

- Har deltakelsen i Hver gang vi møtes endret deg noe?

- Jeg har alltid vært sånn «kjør på, og så kan vi jukse litt med playback her og der». Men nå tør jeg i større grad å stole på meg selv. Jeg har fått mer selvtillit.

- Jeg er bygda og rølp

Men hvis du trodde at oppholdet på gården har ført til at Staysman vil følge i fotsporene til flere av de andre artistene, og skrive tekster om kjærlighetssorg og andre tunge temaer, må du tro om igjen.

- Er du redd for å endre deg for mye?

- Jeg er bygda og rølp. Jeg er så sykt glad i det i spille på bygda. Den følelsen når du går på scenen, og hele samfunnshuset holder på å rase sammen. Det trykket. Det elsker jeg mest i verden, forteller Staysman og fortsetter:

- Jeg er stolt av at jeg var tøff nok underveis i sesongen til å ikke miste meg selv, og fortsette å rølpe. Folk må ikke glemme at Staysman er rølp. Jeg er glad jeg trykker mer på rølpe-bryteren etter hvert.

- Så du går ikke inn i en boble hvor du begynner å skrive om de dype ting?

- Nei, jeg går ikke inn i en bli-vokse-fase. Jeg vil provosere litt til.