Odin Waage: – Det råeste jeg har spilt

GOD KVELD NORGE (TV 2): Skuespiller Odin Waage (25) er tilbake i sesong 2 av NRK-serien «Rådebank».

Odin Waage er tilbake i rollen som Glenn Tore også kalt «GT» i andre sesong av NRK-serien «Rådebank».

På besøk hos Marte og Niklas i God kveld Norge-studio, forteller han at rollen er noe av det mest krevende, men også største han har gjort.

– Det er så innmari fantastisk, jeg elsker den karakteren. En av de råeste jeg har spilt i mitt liv, forteller han.

Se intervjuet med Odin Waage og klipp fra andre sesong av «Rådebank» i videovinduet over.

Ikke interessert i bil

Gjennom rollen som «GT» portretterer Waage rånemiljøet i Bø, i Telemark kommune. Selv har han ikke hatt noe interesse av bil, men gjort grundig researh for rollen ved å blant annet oppholde seg i det samme miljøet før innspilling.

Maja E. Christiansen, Odin Waage og Kasper Antonsen (fra venstre) spiller i sesong to av «Rådebank».
Maja E. Christiansen, Odin Waage og Kasper Antonsen (fra venstre) spiller i sesong to av «Rådebank». Foto: Max Emanuelson / NRK

– Jeg har aldri vært noe særlig interessert i bil, jeg er vokst opp med å spille fotball så kom skuespill inn i tenårene, forteller han.

25-åringen fra Hamar startet karrieren som skuespiller allerede som 12-åring i den norske spillefilmen «Sammen». I dag er det blitt levebrød sammen med en startende karriere innen musikk.

Waage kan ikke si mye om sesong 2, som har premiere denne uken, men kan avsløre at det byr på konflikter og enda mer råning.

– Det blir mye oppgjør med politikerne og politiet, hvor lokalsamfunnet må stå på sin rett for rånerne.

Kjærlighetssorg

I første sesong gjennomgår karakteren til Waage en dyp kjærlighetssorg, noe som går utover rånemiljøet og vennene rundt. Privat er historien noe annerledes.

– Akkurat nå er jeg singel. Jeg vet ikke hva jeg skal svare, forteller en flau Waage og på spørsmålet om han er på Tinder er svaret følgende:

– Jeg har Tinder, men jeg synes det er en rar app på en måte, jeg chatter ikke med noen der inne. Nå skal jeg fokusere på meg selv og karrieren videre, forteller han.

Til info: Niklas Baarli har eierinteresser i selskapet «Fenomen», som også produserer «Rådebank».

Relatert